ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ EΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

H Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων διεξάγει μία παγκόσμια έρευνα που αναφέρεται σε όλους τους μεταμοσχευμένους αθλητές. Χρειάζεται μόνο 10-15 λεπτά για να ολοκληρωθεί και θα βοηθήσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία να σχεδιάσει προγράμματα και δραστηριότητες τα οποία να απευθύνονται σε όλους τους μεταμοσχευμένους, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους μέσω του αθλητισμού.
 
Για να μεταβείτε στον ιστότοπο της έρευνας πατήστε εδώ.
 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ BOWLING

Η ΑΟΝΜ μετά από συνεδρίαση, αποφάσισε την αναβολή των προγραμματισμένων Πανελλήνιων Αγώνων Bowling της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 για τους κάτωθι λόγους:

  1. Λόγω πένθους για τον θάνατο του αθλητή τού ΔΡΟΜΕΑ και της ΑΟΝΜ Ιωάννη Γκίκα στο άθλημα του Bowling και
  2. Λόγω μεγαλύτερης της αναμενόμενης συμμετοχής αθλητών, (μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε υπολογίσει) και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των αθλητών μας.

Οι εν λόγω Αγώνες θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Το ΔΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας ο οποίος εκπροσωπεί τον αγωνιστικό αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Αθλητών. Στα πλαίσια της λειτουργίας της, και όπως όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες λειτουργούν, είναι υποχρεωμένη να οργανώνει και να σχεδιάζει αγώνες και αθλητικά events καθ’ ότι η όλη δράση κρίνεται και αξιολογείται στο τέλος κάθε αθλητικής χρονιάς.
Επειδή φέτος ζούμε μια “ειδική” αθλητική χρονιά λόγω covid19, η Ομοσπονδία ανακοινώνει τους αγώνες και τα events που οργανώνει, ασχέτως αν αυτά στο τέλος πραγματοποιηθούν, λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες συνθήκες και σε συνεννόηση πάντα με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και την εκπρόσωπο γιατρό της Ομοσπονδίας μας. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία μας έλαβε ήδη δύο φορές μέρος σε τηλεδιασκέψεις όλων των Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Αθλητισμού κο Αυγενάκη και τον Γεν. Γραμματέα κον Γ. Μαυρωτά για την διαχείριση της κατάστασης εν μέσω covid19 και είναι η μόνη αρμόδια να γνωρίζει με ακρίβεια του τι έχει συζητηθεί και τι ακριβώς ισχύει. Όλοι λοιπόν, λειτουργούμε με τα πρωτόκολλα υγείας που θεσπίζονται από την πολιτεία και βάσει αυτών ενεργούμε. Έτσι πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται οι προπονήσεις στο στίβο.
Πριν λίγες μέρες, αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΑΟΝΜ η προκήρυξη για Πανελλήνιους Αγώνες Bowling, όπως είχε σχεδιαστεί από πολύ καιρό με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της υγειονομικής επιτροπής της Γενικής Γραματείας Αθλητισμού. Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι ακόμα σε ισχύ και ελπίζουμε μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής τους όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων Κωρονοϊού.
Σε κάθε περίπτωση, η ΑΟΝΜ είναι σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με την ΓΓΑ και τους γιατρούς μας και οι πάντες λειτουργούν με την αρχή του “βλέποντας και κάνοντας” κάτι που άλλωστε ισχύει σχεδόν παντού.
Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε σε κίνδυνο τα μέλη μας. Οποιαδήποτε αλλαγή, αναβολή ή ματαίωση αφορά στους Αγώνες Bowling θα δημοσιευθεί έγκαιρα στον ιστότοπο της ΑΟΝΜ.
Παρακαλούμε όλους σας, να ενημερώνεστε από το επίσημο site της Ομοσπονδίας και όχι από διάφορες ανεύθυνες και παραπλανητικές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και ιστότοπους.
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ BOWLING ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ 2020

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ανακοινώνει την προκήρυξη των Πανελλήνιων Αγώνων Bowling Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. 

Λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωναϊού στη χώρα, η Α.Ο.Ν.Μ. αποφάσισε την αναβολή των φετινών Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων για τον Μάρτιο του 2021. 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ LIFE RUN 2020 – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για μία ακόμη χρονιά, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) είναι χορηγός στον απογευματινό αγώνας Life Run 2020, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, στις εγκαταστάσεις του ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ, του Ιδρύματος “Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους”, Ιερά Οδός 401, στο Χαϊδάρι.

Ο αγώνας Life Run είναι ένας αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη Δωρεά οργάνων ιστών και μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις.

Όπως είναι φυσικό, η Ομοσπονδία μας συμμετέχει και φέτος στον αγώνα αυτό με αθλητές-μέλη της, στους οποίος με ενέργειες της εξασφάλισε ειδική τιμή συμμετοχής στα 10€ (αντί του ποσού των 15€). Όσοι λοιπόν είναι μέλη της Α.Ο.Ν.Μ. και επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα, θα πρέπει να αποστείλουν email (το αργότερο έως 20-8-2020) στον κ. Χριστόφορο Πολυδώρου (polydorou67@gmail.com) συμπηρώνοντας το Ονοματεπώνυμο τους, το email τους και το κινητό τους τηλέφωνο προκειμένου να τους αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή τους στην Ομάδα της Α.Ο.Ν.Μ.

Στο τέλος του αγώνα θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους τερματίσαντες αθλητές και μέλη της Α.Ο.Ν.Μ.  

 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

 Το βιβλίο του κ. Στρατούλη, “όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής”  (εκδόσεις ΤΟΠΟΣ)  αναδείχτηκε  από την ψηφοφορία αναγνωστών στην Α Φάση στα 10 καλύτερα  βιβλία  της χρονιάς, στην κατηγορία του Ελληνικό non-fiction (δοκίμια, μαρτυρίες, κοινωνικά μηνύματα κλπ).  Επειδή τώρα άρχισε η Β’ φάση της ψηφοφορίας για την αναδειξημεταξύ αυτών των 10 βιβλίωντου καλύτερου της χρονιας και επειδή (ΠΡΟΣΟΧΗ) δεν ισχύει πλεόν η ψήφος σας, εάν είχατε ψηφίσει στην Α΄ φάση, μπορείτε, εάν θέλετε, να μπείτε στο  παρακάτω  linkhttps://www.publicbookawards.gr/2020/vote2020.php?auto=1&CatID=3&id=1243

για  να  ξαναψηφίσετε  ή να ψηφίσετε το βιβλίο μου στη Β φάση της ψηφοφορίας, εάν, βέβαια, το έχετε διαβάσει ή έχετε διαβάσει καλές κριτικές ή έχετε ακούσει καλά λόγια για αυτο, για να το ξαναψηφισετε  ή να το ψηφίσετε για πρώτη φορά. 

Προσοχή: Η ψήφος ολοκληρώνεται με την επιβεβαίωση στο e-mail.

Είναι μία σημαντική ευκαιρία να ακουστεί και να διαδοθεί ακόμα περισσότερο το βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα  αυτού του βιβλίου για τη δώρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που είναι η κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία σώζει ζωές σοβαρά πασχόντων συνανθρώπων μας και, που,  δυστυχώς, η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη. 

Η ψηφοφορία ήδη έχει αρχίσει και θα διαρκέσει μέχρι και στις 26 Ιουλίου.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΟΝΜ

Την 1η Ιουλίου 2020, όσοι αθλητές – ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής μας ομάδας κατάφεραν να προσέλθουν στα γραφεία της ΑΟΝΜ, συναντήθηκαν με τον προπονητή του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Αλ. Κούκη. Στη συνάντηση αυτή, όλοι οι αθλητές άκουσαν με μεγάλη προσοχή τον προπονητή και τα σχέδια του για την συγκρότηση της νεοσύστατης ποδοσφαιρικής ομάδας της αθλητικής μας Ομοσπονδίας και ενθουσιάστηκαν από την ομιλία του η οποία επικεντρώθηκε στη συνοχή της ομάδας. Η ομάδα όπως είπε ο κ. Κούκης πρέπει να είναι σαν μια γροθιά και στόχο θα έχει πάντα μόνο την νίκη.

Πολλοί αθλητές από την επαρχία αλλά και κάποιοι από την Αθήνα ζήτησαν να εγγραφούν στην ομάδα αφού επικοινώνησαν με την ΑΟΝΜ και από κοινού, συμφώνησαν σε μια νέα συνάντηση στην οποία θα προσέλθουν άπαντες οι αθλητές και η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η πρώτη εντύπωση του κ. Κούκη με βάση τα ποιοτικά στοιχεία των αθλητών οι οποίοι απαρτίζουν την ομάδα ήταν πολύ θετική, πρότεινε την δημιουργία ενός βασικού κορμού 8 αθλητών στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι υπόλοιποι 10 αθλητές βάσει των κανονισμών της WTGF και οι οποίοι θα μπορούν να είναι και οι αλλαγές καθ’ όλη την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα με μοναδικό στόχο πάντα τη νίκη.

Το Δ.Σ της ΑΟΝΜ Εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία και ευόδωση των όλων των στόχων τη

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Η Α.Ο.Ν.Μ καλεί την 1η Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες οι οποίοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Μεταμοσχευμένων (Ε.Π.Ο.Μ) να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας επί της οδού Τριπόλεως 19α & Λένορμαν, στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, είναι μια πρώτη γνωριμία με το προπονητή της Ομάδας και συζήτηση σε θέματα που αφορούν στις προπονήσεις και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο από τον προπονητή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Μεταμοσχευμένων (Ε.Π.Ο.Μ) είναι να έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς ή ρευστού οργάνου και να ανήκουν σε σωματεία μέλη της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.)