ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ

Η ΑΟΝΜ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον απρόσμενο θάνατο του πρώην προέδρου της Παραολυμπιακής επιτροπής και προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) Γ. Φουντουλάκη, στην οικογένειά του, και στην ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Η μεγάλη του προσφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού των ΑΜΕΑ υπήρξε μοναδική και ιστορική. Ας είναι αιώνια του η μνήμη και πανάλαφρο το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Με μεγάλη θλίψη

                       Για το Δ.Σ της ΑΟΝΜ

     Η   Πρόεδρος.            Η Γενική Γραμματέας

    Αρκά Δήμητρα          Φωτοπούλου Χαρίκλεια

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ COVID-19 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΣΥΜΠΑΓΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ή ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

O Εθνικός Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά στον εμβολιασμό ατόμων με μεταμόσχευση οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων έναντι της Covid-19 .

Όλη η ανακοίνωση (αρχείο PDF)

Πηγή: ΕΟΜ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ EΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

H Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων διεξάγει μία παγκόσμια έρευνα που αναφέρεται σε όλους τους μεταμοσχευμένους αθλητές. Χρειάζεται μόνο 10-15 λεπτά για να ολοκληρωθεί και θα βοηθήσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία να σχεδιάσει προγράμματα και δραστηριότητες τα οποία να απευθύνονται σε όλους τους μεταμοσχευμένους, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους μέσω του αθλητισμού.
 
Για να μεταβείτε στον ιστότοπο της έρευνας πατήστε εδώ.
 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ LIFE RUN 2020 – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για μία ακόμη χρονιά, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) είναι χορηγός στον απογευματινό αγώνας Life Run 2020, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, στις εγκαταστάσεις του ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ, του Ιδρύματος “Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους”, Ιερά Οδός 401, στο Χαϊδάρι.

Ο αγώνας Life Run είναι ένας αγώνας δρόμου αφιερωμένος στη Δωρεά οργάνων ιστών και μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις.

Όπως είναι φυσικό, η Ομοσπονδία μας συμμετέχει και φέτος στον αγώνα αυτό με αθλητές-μέλη της, στους οποίος με ενέργειες της εξασφάλισε ειδική τιμή συμμετοχής στα 10€ (αντί του ποσού των 15€). Όσοι λοιπόν είναι μέλη της Α.Ο.Ν.Μ. και επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα, θα πρέπει να αποστείλουν email (το αργότερο έως 20-8-2020) στον κ. Χριστόφορο Πολυδώρου (polydorou67@gmail.com) συμπηρώνοντας το Ονοματεπώνυμο τους, το email τους και το κινητό τους τηλέφωνο προκειμένου να τους αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή τους στην Ομάδα της Α.Ο.Ν.Μ.

Στο τέλος του αγώνα θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους τερματίσαντες αθλητές και μέλη της Α.Ο.Ν.Μ.  

 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΟΝΜ

Την 1η Ιουλίου 2020, όσοι αθλητές – ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής μας ομάδας κατάφεραν να προσέλθουν στα γραφεία της ΑΟΝΜ, συναντήθηκαν με τον προπονητή του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Αλ. Κούκη. Στη συνάντηση αυτή, όλοι οι αθλητές άκουσαν με μεγάλη προσοχή τον προπονητή και τα σχέδια του για την συγκρότηση της νεοσύστατης ποδοσφαιρικής ομάδας της αθλητικής μας Ομοσπονδίας και ενθουσιάστηκαν από την ομιλία του η οποία επικεντρώθηκε στη συνοχή της ομάδας. Η ομάδα όπως είπε ο κ. Κούκης πρέπει να είναι σαν μια γροθιά και στόχο θα έχει πάντα μόνο την νίκη.

Πολλοί αθλητές από την επαρχία αλλά και κάποιοι από την Αθήνα ζήτησαν να εγγραφούν στην ομάδα αφού επικοινώνησαν με την ΑΟΝΜ και από κοινού, συμφώνησαν σε μια νέα συνάντηση στην οποία θα προσέλθουν άπαντες οι αθλητές και η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η πρώτη εντύπωση του κ. Κούκη με βάση τα ποιοτικά στοιχεία των αθλητών οι οποίοι απαρτίζουν την ομάδα ήταν πολύ θετική, πρότεινε την δημιουργία ενός βασικού κορμού 8 αθλητών στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι υπόλοιποι 10 αθλητές βάσει των κανονισμών της WTGF και οι οποίοι θα μπορούν να είναι και οι αλλαγές καθ’ όλη την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα με μοναδικό στόχο πάντα τη νίκη.

Το Δ.Σ της ΑΟΝΜ Εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία και ευόδωση των όλων των στόχων τη

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ»

Το παρόν έγγραφο περιέχει οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άσκηση σε οργανωμένες και φυλασσόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η επιστροφή στον οργανωμένο ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό θα γίνει προοδευτικά σε τέσσερις (4) φάσεις όπως αναλυτικά αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγραφο.

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Αγαπητά μέλη και αθλητές,

Η Ομοσπονδία μας αναστέλλει προσωρινά και μέχρι το τέλος του μήνα, λόγω της επιδημίας του Κορονοϊού, τις εργασίες της στο χώρο της, Τριπόλεως και Λένορμαν, με γενική απολύμανση.

Ως  ευπαθής ομάδα, υψηλού κινδύνου, θα πρέπει όλοι να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, πρώτα για τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση για την οικογένεια μας και τους συνανθρώπους μας.

Τηρείτε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και των θεραπόντων ιατρών σας και όλα θα πάνε καλά.

Παρακολουθούμε από την πλευρά μας τις εξελίξεις που αφορούν τον Κορονοϊό στην πατρίδα μας και θα  ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνονται από την Πολιτεία. Δεν χρειάζεται πανικός. Με ηρεμία και ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε κι αυτή την κρίση.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ο.Ν.Μ.

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων εύχεται σε όλα τα μέλη της Καλά Χριστούγεννα και το Νέο Έτος να φέρει σε όλους Υγεία, Οικογενειακή Ευτυχία, Χαρά και τις Καλύτερες Αθλητικές Επιδόσεις

1η Νοεμβρίου – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), έχει θεσπίσει από το 2007 την 1η Νοεμβρίου ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων».

Σκοπός της σημερινής μέρας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία της δωρεάς οργάνων, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών συνδέεται με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού, είναι μία πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού. Η αγάπη, ο αλτρουισμός και η γενναιοδωρία είναι τα αισθήματα εκείνα που αποτελούν μοναδικό κίνητρο για κάποιον, ο οποίος υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην απώλεια δικού του ανθρώπου, καταφέρνει να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο.

Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Έχουμε υποχρέωση, ως ενεργοί πολίτες, να ενημερωθούμε και να συμμετέχουμε όλοι μας σ’ αυτή την υπέρτατη Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων.

Συμμετοχή αντιπροσωπείας αθλητών της ομοσπονδίας στο φιλανθρωπικό αγώνα No Finish Line

Αντιπροσωπεία αθλητών της ομοσπονδίας μας συμμετείχε σήμερα στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου No Finish Line που πραγματοποιήθηκε στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος. Ο αγώνας αυτός είναι ένας διεθνής φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου που απευθύνεται σε όλους. Οι συμμετέχοντες του αγώνα τρέχουν όποτε θέλουν και όσο θέλουν μέσα σε διάστημα 90 ωρών και κάθε χιλιόμετρο που καταγράφουν, η διοργάνωση το μετατρέπει σε χρήματα τα οποία διαθέτει στην ένωση «Μαζί για το Παιδί».