ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Η B’ Φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρέχει συνεχώς οδηγίες και πληροφορίες για την διασφάλιση της υγείας των αθλητών, των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους και των αθλούμενων πολιτών.

Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους καθώς επίσης και να κατεβάσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή σας στις προπονήσεις.

Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους

Έντυπα / Φόρμες προς συμπλήρωση

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟY κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Προς: Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

Αξιότιμη πρόεδρε κ. Τσάμη – Αρκά
Αγαπητά στελέχη της διοίκησης

Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19). Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.
Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού. Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.
Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.
Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.
Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
Παρακαλώ θερμά να προωθήσετε την επιστολή αυτή στα Σωματεία σας και τις Ενώσεις και να ενημερώσετε τα μέλη τους. Συνημμένα η σχετική κάρτα για την εθελοντική αιμοδοσία.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Ενισχύσουμε τη δράση «Ζήσε Αθλητικά»
https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/
https://twitter.com/ziseathlitika
https://www.instagram.com/ziseathlitika/
https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos= ν

 

Φιλικός αγώνας μπόουλινγκ μεταξύ των ομάδων του Συνδέσμου Μεταμοσχευμένων Κύπρου και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων Ελλάδας

Φιλικός αγώνας μπόουλινγκ μεταξύ των ομάδων του Συνδέσμου Μεταμοσχευμένων Κύπρου και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων Ελλάδας, διεξάγεται την ερχόμενη Παρασκευή (21/09)
Το παιχνίδια πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διακρατικής Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο φιλικός αγώνας θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Κύκκος Μπόουλινγκ στην Λευκωσία και θα αρχίσει στις 4.00μ.μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλική αυτή αναμέτρηση εντάσσεται, επίσης, στα πλαίσια της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της συμμετοχής τους στους φετινούς Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο στο Νιούκαστλ.
 

Πανευρωπαϊκή Συνέλευση στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας από 20-23 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή μας στην Πανευρωπαϊκή Συνέλευση στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας από 20-23 Οκτωβρίου 2017 και ενημέρωσή μας από την LOC όσο αφορά τους επερχόμενους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Κάλιαρι από 17-24 Ιουνίου 2018.

Read More