ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΟΝΜ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Συνάντηση της προέδρου της ΑΟΝΜ κας Δήμητρας Αρκά με τον αντιδήμαρχο Μαραθώνα, (επιχειρηματικότητας, πολιτικής προστασίας & πολιτισμού) κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση και της Διευθύντριας του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου κας Ειρήνης Σπανού.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αθλητισμό γενικώς, τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και μαραθωνίου δρόμου, οι οποίοι θα γίνονται από κοινού με την ΑΟΝΜ με σκοπο την διάδοση της ευγενούς Ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης. Συμφωνήθηκε επίσης η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ΑΟΝΜ και του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου του δήμου Μαραθώνα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ και εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της ΑΟΝΜ κ. Ι.Αρκας και ο υπεύθυνος των αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων της ΑΟΝΜ, πρωταθλητής στίβου, Μαραθωνοδρόμος κλασικού Μαραθωνίου και αθλητής του ΔΡΟΜΕΑ και της ΑΟΝΜ κ. Σήφης Τζουγανάκης.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ AONM 1st VIRTUAL RUN

Η ΑΟΝΜ διοργανώνει τον πρώτο δωρεάν Virtual Αγώνα με αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς οργάνων.
Τρέχουμε όλοι για να διαδώσουμε το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων!
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στον αγώνα ΑΟΝΜ 1st Virtual Run, θα πρέπει αρχικά να κάνει ηλεκτρονική εγγραφή και στη συνέχεια να τρέξει σε όποια από τις διαδρομές του αγώνα επιθυμεί, όσες φορές θέλει. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 έως και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020.
Για την εγγραφή σας μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Μπορείτε να ανεβάζετε στη σελίδα του αγώνα (AONM Virtual Run) φωτογραφίες σας από τον αγώνα βάζοντας σε όλες το hashtag
 
Πριν τον αγώνα θα αποσταλούν με email οι αριθμοί συμμετοχής και θα ενημερωθείτε για τον τροπο που θα στέλνετε τις φωτογραφίες της διαδρομής και του χρόνου σας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε μπορείτε να στέλνετε μήνυμα είτε στο messenger της σελίδας είτε στο mail της διοργάνωσης που είναι virtualrun@aonm.gr

ΣΤΟ 75% Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΒΗΜΑΤΩΝ

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμενων Αθλητών ανακοινώνει ότι έχει επιτευχθεί το 75% του στόχου του ενός δισεκατομμυρίου (1.000.000.000) βημάτων. Με προσοχή και ευαισθησία συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή, ακόμα και μέσα στο σπίτι.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και πολλοί αθλητές της ΑΟΝΜ.

1ος VIRTUAL ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ανακοινώνει τον 1ο Virtual Αγώνα για τη Δωρεά Οργάνων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από 28 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου 2020.

Τρέχουμε το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων!

Κρατάμε άσβηστη τη φλόγα της Ζωής!

Γιατί οι εποχές είναι κρίσιμες και η καθημερινότητα μας γεμάτη ανατροπές, αλλά η ανάγκη για μεταμοσχεύσεις δεν θα σταματήσει ποτέ.

Σας καλούμε να τρέξουμε, ο καθένας μας χωριστά, σε όποια περιοχή θέλουμε, όποια απόσταση θέλουμε!

Τα βήματα:

 1. Επιλέγουμε απόσταση. Μπορούμε να τρέξουμε παραπάνω από μία φορά και διαφορετικές αποστάσεις!

Αποστάσεις που μπορούμε να επιλέξουμε:

 • 3 χλμ
 • 5 χλμ
 • 10 χλμ
 • 21.098 χλμ
 • 42.195 χλμ
 • 50 χλμ
 1. Επιλέγουμε εφαρμογή καταγραφής απόστασης και χρονομέτρησης για το κινητό μας!
 • Παραδείγματα εφαρμογών: – Map My Run, – Strava, – Runkeeper
 1. Αποστέλλουμε φωτογραφία οθόνης (screenshot) στο VirtualRun@aonm.gr με τον χρόνο και την απόστασή μας.
 2. Μοιραζόμαστε φωτογραφίες και βίντεο στα social media με hashtag: #στηριζω_και_εγω_τη_δωρεα_οργανων
 3. Περνάμε καλά, βάζοντας τον αθλητισμό στη ζωή μας!

Ελάτε να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης και να ανεβάσουμε την χώρα μας στην ψηλότερη θέση των δωρητών οργάνων!

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παραπάνω πλαίσιο (frame) του αγώνα και να το βάλετε στη φωτογραφία του προφίλ σας στο Facebook. Αναζητήστε το στα πλαίσια προφίλ με το όνομα 1st AONM VIRTUAL RUN 2020.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σήφης Τζουγανάκης (VirtualRun@aonm.gr)

Σύνδεσμος Εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/3375379689245356/

Σύνδεσμος για το πλαίσιο προφίλ (facebook frame): www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=364006618203749

 

Για την εγγραφή σας μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Μπορείτε να ανεβάζετε στη σελίδα του αγώνα (AONM Virtual Run) φωτογραφίες σας από τον αγώνα βάζοντας σε όλες το hashtag
 

ΕΟΜ – ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID-19

Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα της πανδημίας συνεχίζουν να δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής

«Οι μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα της πανδημίας συνεχίζουν να δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Η Δωρεά Οργάνων μπορεί να φέρει φως στη ζωή σου ή στη ζωή των συνανθρώπων σου. Ενημερώσου για τη φωτεινή πλευρά της ζωής», τονίζει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, που έχει θεσπίσει ως την «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων». Σκοπός της ημέρας αυτής, είναι να αποτίσει φόρο τιμής στους αποβιώσαντες και ζώντες δότες οργάνων και ιστών, να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων με το οικείο μας περιβάλλον, γύρω από το σημαντικό ζήτημα της Δωρεάς.

Η Πανελλήνια Ημέρα του 2020, υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορονοϊού, βρίσκει τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, σαφώς επηρεασμένες, όμως σε ιδιαίτερα αισιόδοξη πορεία. «Μπορεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας οι μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων στη χώρα μας να μειώθηκαν δραματικά, όμως το Σύστημα Μεταμοσχεύσεων (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ΕΟΜ, Μονάδες Μεταμοσχεύσεων) έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά προσαρμογής στη νέα κατάσταση, με αποτέλεσμα οι πραγματοποιηθείσες μεταμοσχεύσεις μέχρι σήμερα, όχι μόνο να μην υπολείπονται των μεταμοσχεύσεων άλλων ετών, αλλά και να τις έχουν ξεπεράσει. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2020 έχουν πραγματοποιηθεί 190 μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων, έναντι 188 την αντίστοιχη περίοδο του 2019».

Ο ΕΟΜ αναφέρει επίσης, ότι μέσα στο 2020, παρά τις εγγενείς δυσκολίες του Συστήματος Υγείας ξεκίνησαν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, οι μεταμοσχεύσεις πνεύμονα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ οι μεταμοσχεύσεις από ζώντα δότη ενισχύθηκαν από τη δωρεά μη συγγενών δοτών, που αποδεδειγμένα διατηρούν σχέσεις φιλίας με τους λήπτες. Πρόσφατα, η θεματική της Δωρεάς και των Μεταμοσχεύσεων Ιστών και Οργάνων εισήχθη για πρώτη φορά στη δημόσια εκπαίδευση και αποτελεί πλέον μέρος των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που διδάσκονται σε Δημοτικά σχολεία και Λύκεια της χώρας μας. Μέσα από την Εθνική Πρωτοβουλία, που έχουν αναλάβει από κοινού ο ΕΟΜ και το Ίδρυμα Ωνάση, το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργανούληδες 2», εισάγει τους μικρούς μαθητές στη λειτουργία των οργάνων του σώματος, τη σημασία του να τα διατηρούμε υγιή και τη σπουδαιότητα των μεταμοσχεύσεων αυτών. Από τη σχολική χρονιά 2020/21 το πρόγραμμα εντάχθηκε στον θεματικό άξονα: «Προαγωγή της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων σε παιδιά και Εφήβους» του Υπουργείου Υγείας και το σχετικό υλικό μπορούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι επαγγελματίες και επισκέπτες υγείας να το κατεβάσουν από την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Υπουργείου αλλά και του ΕΟΜ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πλέον ότι το πεδίο των μεταμοσχεύσεων, είναι από τους τομείς που μάλλον ενδυναμώθηκαν με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Λόγω της ιδιαίτερης πολυπλοκότητας των μεταμοσχεύσεων, αλλά και του μέγιστου ανθρωπιστικού οφέλους που προσφέρουν, οι φορείς και το ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματός μας υπερέβαλαν εαυτόν, με αποτέλεσμα η δωρεά και οι μεταμοσχεύσεις οργάνων να συνεχιστούν όσο το δυνατόν ανεπηρέαστες. Από την αρχή της πανδημίας όλοι όσοι εργαζόμαστε στις μεταμοσχεύσεις κατανοήσαμε ότι «ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, όμως οι ασθενείς πρέπει να εξακολουθήσουν να μεταμοσχεύονται». Ίσως μάλιστα το γεγονός ότι αντιληφθήκαμε πλέον, ως άνθρωποι, το πόσο αλληλεξαρτώμενες είναι οι ζωές και η υγεία μας, να ενισχύει στη συνείδηση του κόσμου τη σημασία της Δωρεάς», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Καθ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Δωρητών Οργάνων

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου , στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αμέσως μετά την κυριακάτικη θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των αποβιωσάντων δωρητών οργάνων, προκειμένου να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη για την προσφορά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΟΝΜ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ BILLION STEPS CHALLENGE ΤΗΣ WTGF – ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) συμμετέχοντας και στηρίζοντας τη δράση της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (WTGF) BILLION STEPS CHALLENGE, καλεί όλα τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση αυτή σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να κάνουμε εγγραφή στη δράση BILLION STEPS CHALLENGE της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (WTGF) και να λάβουμε μέρος στη διοργάνωση θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε στο κινητό μας την εφαρμογή Google Fit  από το Google Play Store και αφού εγκατασταθεί  να την τρέξουμε. Αμέσως μετά, και πάλι από το Google Play Store, κατεβάζουμε την εφαρμογή MoveSpring την οποία τρέχουμε και επιλέγουμε SignUp ώστε να ξεκινήσουμε την εγγραφή μας. Στο πεδίο που μας ζητάει κωδικό διοργανωτή (Organization Code) βάζουμε wtgf20 και επιλέγουμε συνέχεια.  Συμπληρώνουμε όλα τα στοιχεία που μας ζητάει η φόρμα εγγραφής, δημιουργούμε έναν λογαριασμό και ανεβάζουμε και κάποια φωτογραφία μας (αν θέλουμε). Στο τελευταίο βήμα, στο σημείο όπου μας ζητάει να συνδέσουμε κάποια συσκευή καταγραφής βημάτων, επιλέγουμε την εφαρμογή Google Fit. Τελευταίο βήμα είναι η δημιουργία μιας ομάδας. Τη δημιουργία της ομάδας αναλαμβάνει ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτή (Leader) και πραγματοποιείτε μέσα από την εφαρμογή MoveSpring.  Φτιάχνουμε μια ομάδα για το συγκεκριμένο event την οποία ονομάζουμε GREECE AONM XXXX (όπου ΧΧΧΧ θα γράψουμε ότι θέλουμε εμείς, πρέπει να γραφτεί κάτι υποχρεωτικά) και στη συνέχεια αποστέλλουμε αιτήματα σε φίλους μας, που ήδη έκαναν εγγραφή στην εφαρμογή (με το Λατινικό τους όνομα), ώστε να μπουν στην ομάδα που μόλις δημιουργήσαμε.  Αυτοί θα πρέπει να αποδεχτούν το αίτημα και μόνο τότε θα ενταχθούν στην ομάδα. Σε κάθε ομάδα πρέπει να υπάρχουν από 2 έως 5 άτομα.

Καλή τύχη σε όλες τις ομάδες

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ BOWLING

Η ΑΟΝΜ μετά από συνεδρίαση, αποφάσισε την αναβολή των προγραμματισμένων Πανελλήνιων Αγώνων Bowling της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 για τους κάτωθι λόγους:

 1. Λόγω πένθους για τον θάνατο του αθλητή τού ΔΡΟΜΕΑ και της ΑΟΝΜ Ιωάννη Γκίκα στο άθλημα του Bowling και
 2. Λόγω μεγαλύτερης της αναμενόμενης συμμετοχής αθλητών, (μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε υπολογίσει) και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των αθλητών μας.

Οι εν λόγω Αγώνες θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Το ΔΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας ο οποίος εκπροσωπεί τον αγωνιστικό αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Αθλητών. Στα πλαίσια της λειτουργίας της, και όπως όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες λειτουργούν, είναι υποχρεωμένη να οργανώνει και να σχεδιάζει αγώνες και αθλητικά events καθ’ ότι η όλη δράση κρίνεται και αξιολογείται στο τέλος κάθε αθλητικής χρονιάς.
Επειδή φέτος ζούμε μια “ειδική” αθλητική χρονιά λόγω covid19, η Ομοσπονδία ανακοινώνει τους αγώνες και τα events που οργανώνει, ασχέτως αν αυτά στο τέλος πραγματοποιηθούν, λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες συνθήκες και σε συνεννόηση πάντα με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και την εκπρόσωπο γιατρό της Ομοσπονδίας μας. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία μας έλαβε ήδη δύο φορές μέρος σε τηλεδιασκέψεις όλων των Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Αθλητισμού κο Αυγενάκη και τον Γεν. Γραμματέα κον Γ. Μαυρωτά για την διαχείριση της κατάστασης εν μέσω covid19 και είναι η μόνη αρμόδια να γνωρίζει με ακρίβεια του τι έχει συζητηθεί και τι ακριβώς ισχύει. Όλοι λοιπόν, λειτουργούμε με τα πρωτόκολλα υγείας που θεσπίζονται από την πολιτεία και βάσει αυτών ενεργούμε. Έτσι πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται οι προπονήσεις στο στίβο.
Πριν λίγες μέρες, αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΑΟΝΜ η προκήρυξη για Πανελλήνιους Αγώνες Bowling, όπως είχε σχεδιαστεί από πολύ καιρό με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της υγειονομικής επιτροπής της Γενικής Γραματείας Αθλητισμού. Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι ακόμα σε ισχύ και ελπίζουμε μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής τους όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων Κωρονοϊού.
Σε κάθε περίπτωση, η ΑΟΝΜ είναι σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με την ΓΓΑ και τους γιατρούς μας και οι πάντες λειτουργούν με την αρχή του “βλέποντας και κάνοντας” κάτι που άλλωστε ισχύει σχεδόν παντού.
Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε σε κίνδυνο τα μέλη μας. Οποιαδήποτε αλλαγή, αναβολή ή ματαίωση αφορά στους Αγώνες Bowling θα δημοσιευθεί έγκαιρα στον ιστότοπο της ΑΟΝΜ.
Παρακαλούμε όλους σας, να ενημερώνεστε από το επίσημο site της Ομοσπονδίας και όχι από διάφορες ανεύθυνες και παραπλανητικές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και ιστότοπους.
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ BOWLING ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ 2020

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ανακοινώνει την προκήρυξη των Πανελλήνιων Αγώνων Bowling Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. 

Λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωναϊού στη χώρα, η Α.Ο.Ν.Μ. αποφάσισε την αναβολή των φετινών Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων για τον Μάρτιο του 2021.