ΔΡΑΣΗ «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΟΝΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΉ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΙΔΕΑΣ ΤΉΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Σήμερα Σάββατο 12-6 η Ομοσπονδία μας ΑΟΝΜ και η Περιφέρεια Αττικής, συνδιοργάνωσε με την Π.Ε. Βορείου Τομέα Περίπατο Υγείας στο Άλσος Συγγρού.
Μεταφέραμε το μήνυμα Ζωής και προαγωγής της υπέρτατης Ιδέας τής Δωρεας οργάνων και της Μεταμοσχευσης. Οι “πρωταθλητές της ζωής” τής Ομοσπονδίας μας μαζί με απλό κόσμο περπάτησαν στο μαγευτικό περιβάλλον του κτήματος Συγγρού προωθώντας αυτό το μήνυμα. Τεράστιο παράδειγμα η οικογένεια του πρόσφατα αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη, που δώρισαν όλα τα όργανα του σώματος του παιδιού τους για να σωθούν πάσχοντες συνάνθρωποι μας, και πού οι ίδιοι εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην δράση αυτή.
Πριν ξεκινήσει η δράση τιμήθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη κα Λουκία Κεφαλογιάννη για αυτή την τεράστια προσφορά τους στην κοινωνία.
Επίσης η αντιπεριφερειάρχης απένειμε μετάλλια σέ δύο αθλητές τής ΑΟΝΜ , στον Σήφη Τζουγανάκη και στην Μαρία Ζαχαριάδου για την τρίτη θέση που πήραν στην δράση 5K Anyway που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταμοσχευμενων αθλητών. Η ΑΟΝΜ τίμησε με μετάλλιο την κα Κεφαλογιάννη για την ευαισθησία και την έμπρακτη συμπαράσταση στην ΑΟΝΜ
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που είναι πρωτοπόρος σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ευζωια και γενικά την υγεία. Θερμά ευχαριστήρια επίσης στην Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη για την εξαιρετική διοργάνωση και προσβλέπουμε και σε επόμενες σχετικές δράσεις, όπως συνυποσχεθηκαμε. Ευχαριστίες στην διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και τον εκπρόσωπο του αντιπροεδρο Αλέξανδρο Κόκκαλη, στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, στον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Στέφανο Τσιπουρακης και στην ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη σέ θέματα άθλησης Χριστίνας Γαλανοπούλου. Επίσης πολλές ευχαριστίες στην εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε για την ευγενική χορηγία αναψυκτικών και νερών.
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΟΝΜ

ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΟΝΜ

Η Αθλήτική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ενημερώνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 31.3.2021, έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

ΤΑΜΙΑΣ:

ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ:

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Αρκά Δήμητρα

Γόμπου Αθηνά

Φωτοπούλου Χαρίκλεια

Ηλιόπουλος Σταύρος

Κουτσογιάννη Παρασκευή

1. Σπανός Νίκος

2. Κουτσουμπελη Βασιλική

Πολυδώρου Χριστόφορος

Ως προς τα τακτικά νέα μέλη του Δ.Σ., τα 2 αναπληρωματικά και τον εκπρόσωπο των αθλητών αναφέρουμε συνοπτικώς τα εξής:

Η Αθηνά Γόμπου είναι επιφανής νεφρολόγος, Διευθύνουσα Σύμβουλος και επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Ιασώ Θεσσαλίας και εθελόντρια ιατρός των Εθνικών Ομάδων νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων για πολλά χρόνια.

Ο Σταύρος Ηλιόπουλος είναι δραστήριος επιχειρηματίας με πολυετή επιτυχημένη διοικητική παρουσία στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων.

Ο Σπανός Νίκος είναι αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και ζωγράφος

H Κουτσούμπελη Βασιλική είναι μια νέα κοπέλλα, πραγματική και κατ’ ουσία εθελόντρια της διάδοσης της ευγενούς ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμοσχευσης, Τεχνικός Γεωπονος.

Ο Χριστόφορος Πολυδώρου είναι κορυφαίος διακεκριμένος μεταμοσχευμένος αθλητής και ανήκει στο Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ομοσπονδία μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι με την παρούσα αυτή σύνθεσή της είναι η 1η Αθλητική Ομοσπονδία στην Ελλάδα με ποσοστό γυναικών στο Δ.Σ. μεγαλύτερο από το ποσοστό ανδρών, κίνηση που συμβάλλει στην κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ (ΣΑΝ)

Σε απάντηση δημοσιευμάτων για υποτιθέμενο «απάνθρωπο εμφύλιο» στην αθλητική κοινότητα των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (ΑΟΝΜ), ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για την ανάπτυξη του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων σε όλη τη χώρα, αναφέρει τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:

 • Έχουν ήδη εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις και δικαστική απόφαση ότι ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (ΣΑΝ) δεν αποτελεί μέλος της ΑΟΝΜ.
 • Έχει ήδη εκδοθεί διαπιστωτική πράξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΝ, στο οποίο αναφέρεται ότι ανήκουν οι 3 καταγγέλλοντες.
 • Οι 3 καταγγέλλοντες, αναφερόμενοι αθλητές και διοικητικοί παράγοντες του ΣΑΝ, είναι τα μόνα πρόσωπα στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων που έχουν τιμωρηθεί αμετάκλητα και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών το 2019 και από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας το 2020.
 • Ο ΣΑΝ δεν έχει εγγραφεί καν στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αθλητικά σωματεία με ειδική αθλητική αναγνώριση, το οποίο αποτελεί επίσημη πηγή πληροφόρησης για την ιδιότητα κάθε σωματείου ως αθλητικού και με ειδική αθλητική αναγνώριση.
 • Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΑΝ δεν μπορεί ούτε να χρησιμοποιήσει αθλητικές εγκαταστάσεις εποπτευόμενων από τη ΓΓΑ νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου ούτε να εισπράξει τη χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες ούτε να εισπράξει επιχορηγήσεις Περιφερειών και Δήμων για την προαγωγή του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων και την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών του ούτε να συνάψει ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης προς εκπλήρωση των σκοπών του.
 • Έχουν ήδη συμπληρωθεί 2,5 και πλέον χρόνια χωρίς την παραμικρή συμμετοχή οποιουδήποτε αθλητή του ΣΑΝ σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων αθλητών και για το λόγο αυτό εκκρεμεί αίτηση ανάκλησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του ΣΑΝ.
 • Έχει ήδη εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα όλων των σωματείων-μελών της ΑΟΝΜ αφ’ ενός ότι ο ΣΑΝ ουδέποτε κατέστη μέλος της ΑΟΝΜ και αφ’ ετέρου ότι όλα τα σωματεία-μέλη της ΑΟΝΜ δεν επιθυμούν καν τη συμμετοχή του ΣΑΝ στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν προφανές ότι τα δημοσιεύματα για υποτιθέμενο «απάνθρωπο εμφύλιο» στην αθλητική κοινότητα των νεφροπαθών & μεταμοσχευμένων είναι κακόβουλα και αβάσιμα και βρίσκονται τελείως εκτός πραγματικότητας.

Η ΑΟΝΜ προχωράει μόνο μπροστά, εξασφαλίζοντας συνεχώς νέες συνεργασίες με υπέρτατους αθλητικούς φορείς για την ανάπτυξη του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, και ευελπιστεί αυτή να είναι η τελευταία φορά που αναγκάζεται να ασχοληθεί με ένα ανύπαρκτο θέμα υποτιθέμενου «απάνθρωπου εμφυλίου»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΟΝΜ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των εκπροσώπων της ΑΟΝΜ Αρκά Ιωάννη και Σήφη Τζουγανάκη με τον Δήμαρχο του Αιγάλεω κ. Γιάννη Γκικα και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Νίκο Ασημακόπουλο, στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Αιγάλεω. Θέμα συζήτησης ..Η διεξαγωγή αγώνων δρόμων και η καθιέρωση τους κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου για την προώθηση της ευγενούς Ιδέας της δωρεάς οργάνων με συνέπεια την αύξηση των μεταμοσχευσεων στην χώρα μας. Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και το ενδιαφέρον του Δημάρχου και Αντιδημαρχου ήταν πολυ μεγάλο. Έχοντας και οι δύο πλευρές τη βεβαιότητα ότι αυτοί οι αγώνες θα αφήνουν στίγμα, εκτός του υψηλού αθλητικού στοιχειου και ένα υψηλό κοινωνικό Μήνυμα στον κόσμο για την κατανόηση της μεγάλης και Ιερής αυτής Ιδεας…της δωρεάς οργάνων και της μεταμοσχευσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ (ΣΕΟ)

Προς 
Πρόεδρο κα Ρούλα Αρκά & ΔΣ – Α.Ο.Ν.Μ.
 

Με το παρών μήνυμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) σας συγχαίρει για την εξαιρετικά επιτυχημένη οργάνωση και ολοκλήρωση του 1ου VIRTUAL RUN αγώνα, αφιερωμένο στην στήριξη της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ και ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ της Ένωσή σας.

Με μεγάλη χαρά συμμετείχαν κάποια από τα μέλη μας στον αγώνα.
 
Σας αναφέρουμε ότι η Πρόεδρος του ΣΕΟ κα.Εύη Μωραϊτίδου και η Ειδική Γραμματέας του ΣΕΟ κα. Σοφία Παπαδοπούλου μέσω της συμμετοχής τους, ενίσχυσαν την δράση σας, μεταφέροντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ιδέας στην κοινωνία, ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε Ζωή στον συνάνθρωπό μας. 
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό σας και θα προσπαθήσει να συμβάλλει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στον αγώνα σας για την διάδοση υπέρ της Δωρεάς Οργάνων αλλά και Μεταμόσχευσης. 
 
Θερμά Συγχαρητήρια !
 
Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία, αλληλεγγύη και ελπίδα!
 
 
Με εκτίμηση, 
για το Δ.Σ. του ΣΕΟ 
 
Η Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας 
Ευαγγελία Μωραϊτίδου            Σταυρούλα Ζυγούρη 

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Τη Δευτέρα 21/12/2020 στο κτήριο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, υπεγράφη Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ανωτέρω Μουσείου και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθων και Μεταμοσχευμενων, με διακριτικό τίτλο
ΑΟΝΜ.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου σε θέματα, εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα, αυτή την εποχή, κατά την οποία οι κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν τη διάσωση των πολιτισμικών και ηθικών μας αξιών.

Τη Συμφωνία υπέγραψαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Κος Στέργιος Τσίρκας και η Πρόεδρος της ΑΟΝΜ Κα Δήμητρα Αρκά.
Στην μικρή σεμνή αυτή τελετή, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τα Ιατρικά Πρωτόκολλα, παρευρέθηκαν ο Αντιδ/χος πολιτικής προστασίας και πολιτισμού Κος Ευαγγελος Κυπαρίσσης, η Δ/ντρια του Μουσείου κα Ειρήνη Σπανού, ο Πρόεδρος του Φοίνικα κ. Αθανάσιος Αναχουρλης, ο Πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ κ. Ιωάννης Αρκας, ο Υπεύθυνος των Αθλητικών διοργανώσεων της ΑΟΝΜ κ. Σήφης Τζουγανάκης, ο ομοσπονδιακός προπονητής του ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ κ.
Ευθύμιος Αμερικανος και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα “ΣυνεχίΖΩ” κ. Δημήτρης Μαγγίνας.

«Τα συμβαλλόμενα μέρη»

– Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου
– Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ)

Συμφωνήσαν τα ακόλουθα:

 • Υλοποίηση κοινών πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την προώθηση των αρχών και των αξιών του Αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της Διάδοσης της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.
 • Στήριξη έργων που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, και γενικότερα τον πολιτισμό
 • Διατήρηση και ανάδειξη της εθνικής Αθλητικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς
 • Προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης στο χώρο του αθλητισμού
 • Ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
 • Παρεμβάσεις σε δημόσιο επίπεδο και σε θεσμικούς φορείς, με στόχο την προώθηση του υγιούς αθλητισμού

Τις ευχές τους για μόνιμη και αγαστή συνεργασία με στόχο την διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων που συνδέεται με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και αποτελεί πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευάγγελος Κυπαρίσσης και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα “ΣυνεχίΖΩ” Δημήτρης Μαγγίνας.

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ BILLION STEPS CHALLENGE ΤΗΣ WTGF – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στις 13 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των βημάτων των συμμετεχόντων στο BILLION STEPS CHALLENGE, μία πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων με σκοπό τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης και την προώθηση των οφελών της τακτικής άσκησης στις ζωές των μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαρομενων ατόμων.

Άνθρωποι από όλα τα μέρη του πλανήτη, μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαρόμενοι, ιατροί, οικογένειες δοτών και απλοί πολίτες, σχημάτισαν μικρές ομάδες ενώνοντας τα βήματά τους με αυτά χιλιάδων άλλων ανθρώπων που αν και φαινομενικά οι πορείες τους και οι ζωές τους δεν συγκλίνουν, στην ουσία η κατεύθυνσή τους ήταν η ίδια: η διάδοση του μηνύματος της Ζωής.

Μετά την επιτυχία που είχε το BILLION STEPS CHALLENGE την πρώτη χρονιά, η Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων διοργανώνει ξανά το ίδιο event με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, επιτυγχάνοντας τον στόχο του 1 δις βημάτων κατά 145%, συγκεντρώνοντας 1.451.398.796 βήματα!

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και ελληνικές ομάδες, με πρώτη από αυτές την ελληνική ομάδα των ποδηλάτων μας, οι οποίοι κατέλαβαν την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη! Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς αλλά και σε όλους όσους περπάτησαν, έτρεξαν, κολύμπησαν ή έκαναν πετάλι βοηθώντας στη διάδοση του μηνύματος της Ζωής!

Ας μην ξεχνάμε πως κάθε μεγάλη αλλαγή, ξεκινά με ένα μικρό βήμα!

Παρακάτω παρατίθενται οι ομάδες που συμμετείχαν με τον μέσο όρο των βημάτων τους και την κατάταξή τους:

 • 3η θέση Greece AONM Cycling-GRC με 34.451 Average steps
  Θωμάς Τάντος, Δημήτρης Κοντονίνας
 • 351η θέση Greece ΑΟΝΜ Hellas Runners-GRC με 5872 Average steps
  Χριστόφορος Πολυδώρου, Σήφης Τζουγανάκης, Πέτρος Χαλικιάς
 • 514η θέση Greece AONM 2020-GRC με 3800 Average steps
  Ντίνα Γούλιου, Πολυχρόνης Νεραντζάκης, Αλέξανδρος Τζανακάκης
 • 594η θέση Greece AONM 2015-GRC με 2890 Average steps
  Λάμπρος Λύρος, Παναγιώτης Μαντέλος, Γεώργιος Βλαχόπουλος, Φωτεινή Δουμουλιάκα
 • 685η θέση Greece ΑΟΝΜ Lifesteps-GRC με 1306 Average steps
  Αγγελική Δελή
 • 702η θέση Greece AONM Karpathos-GRC με 759 Average steps
 • 707η θέση Greece ΑΟΝΜ#1-GRC με 422 Average steps

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΟΝΜ 1st VIRTUAL RUN

Κλείνει σήμερα η αυλαία για το 1ο Virtual Run που οργάνωσε η Ομοσπονδία μας και το αφιέρωσε στην ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ και την ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ.

Μια νεότευκτη Ομοσπονδία ΑΜΕΑ όπως η δική μας που εκπροσωπεί τον αθλητισμό των Νεφροπαθών και των Μεταμοσχευμένων, οφείλει την ύπαρξη της στα μέλη της που είναι Νεφροπαθείς αθλητές (βρίσκονται ακόμη στην αιμοκάθαρση) και Μεταμοσχευμένοι αθλητές, που δέχθηκαν το δώρο της μεταμόσχευσης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην έχει σημαία της, πέραν του αθλητισμού, το Μήνυμα της ίδιας της ΖΩΗΣ.

Είμαι σφοδρά συγκινημένη αλλά και χαρούμενη από την αθρόα συμμετοχή των μελών μας, γνωστών Πανελληνιονικών, Πανευρωπαιονικών, Παγκοσμιονικών και Ολυμπιονικών αθλητών οι οποίοι μας έχουν χαρίσει και μας χαρίζουν στιγμές υπερηφάνειας και πολλά μετάλλια. αλλά και όλων των αθλητών, δρομέων, μαραθωνοδρόμων, φίλων και υποστηρικτών μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για την στήριξη και συμμετοχή τους, την ΕΣΟΑ, την ΕΘΝ.Ο.Α, το Never give up, το be active και τον Γ.Γ Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας, τους Olympia Runners, τους Δρομείς της Λάρισας, τους δρομείς του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, τους δρομείς Ζευς Πιερίας, τους δρομείς Αναγέννησης Πύργου και όσους άλλους έτρεξαν γι’ αυτή την Ιδέα.

Δεν ξεχνώ τους αφανείς εργάτες-μέλη μας, Χριστόφορο Πολυδώρου και Σήφη Τζουγανάκη που ίδρωσαν δυο φανέλες…μια στους δρόμους του RUN και τη δεύτερη στη σκληρή δουλειά για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Καταλάβαμε ότι η κοινωνία και ευαισθητοποιημένη είναι και έτοιμη να δεχτεί και να αφομοιώσει μια Ιδέα όπως αυτή της προσφοράς ΖΩΗΣ στον συνάνθρωπο. Ελπίζουμε και η Πολιτεία να αναλάβει μεγαλύτερη δράση για την ενημέρωση του κοινού της πατρίδας μας για το τι συμβαίνει συνολικά στην διαδικασία της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών, για να ξεκαθαρίσει επιτέλους η ομίχλη που πλανάται γύρω από αυτό το ζήτημα χρόνια τώρα και μας φέρνει πίσω και στην τελευταία θέση στην Ευρώπη στη λίστα των δωρητών για την Μεταμόσχευση.

Από την πλευρά μας αποφασίσαμε να καθιερώσουμε στο 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου κάθε έτους την Οργάνωση Πανελλήνιου Αγώνα Δρόμου υπέρ της διάδοσης της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης για να κρατάμε άσβεστη την ελπίδα και τη χαρά που απορρέουν από αυτή. Για μας, αν απ’ αυτή μας την ενέργεια, πραγματοποιηθεί έστω και μια παραπάνω Μεταμόσχευση θα είναι μεγάλη επιβράβευση. Τέλος θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες τυχόν δυσλειτουργίες της πλατφόρμας συμμετοχής που (ερασιτεχνικά) δημιουργήσαμε….και θέλω να σας βεβαιώσω ότι στο επόμενο run θα εξαλειφθούν..,

Ήταν μια σημαντική εμπειρία που μας δίνει τη δυνατότητα να καταθέσουμε ακόμη και υποψηφιότητα για φιλοξενία Παγκοσμίων (WTGF) ή Πανευρωπαϊκών (ETDSF) Αγώνων στην χώρα μας.

Εύχομαι σε όλους Υγεία  Αγάπη και Καλές Γιορτές.

 

Η Πρόεδρος Αθλητικής Ομοσπονδίας

Ρούλα Αρκά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΟΝΜ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Συνάντηση της προέδρου της ΑΟΝΜ κας Δήμητρας Αρκά με τον αντιδήμαρχο Μαραθώνα, (επιχειρηματικότητας, πολιτικής προστασίας & πολιτισμού) κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση και της Διευθύντριας του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου κας Ειρήνης Σπανού.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αθλητισμό γενικώς, τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και μαραθωνίου δρόμου, οι οποίοι θα γίνονται από κοινού με την ΑΟΝΜ με σκοπο την διάδοση της ευγενούς Ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης. Συμφωνήθηκε επίσης η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ΑΟΝΜ και του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου του δήμου Μαραθώνα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ και εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της ΑΟΝΜ κ. Ι.Αρκας και ο υπεύθυνος των αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων της ΑΟΝΜ, πρωταθλητής στίβου, Μαραθωνοδρόμος κλασικού Μαραθωνίου και αθλητής του ΔΡΟΜΕΑ και της ΑΟΝΜ κ. Σήφης Τζουγανάκης.