ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ BOWLING

Η ΑΟΝΜ μετά από συνεδρίαση, αποφάσισε την αναβολή των προγραμματισμένων Πανελλήνιων Αγώνων Bowling της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 για τους κάτωθι λόγους:

  1. Λόγω πένθους για τον θάνατο του αθλητή τού ΔΡΟΜΕΑ και της ΑΟΝΜ Ιωάννη Γκίκα στο άθλημα του Bowling και
  2. Λόγω μεγαλύτερης της αναμενόμενης συμμετοχής αθλητών, (μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε υπολογίσει) και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των αθλητών μας.

Οι εν λόγω Αγώνες θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Το ΔΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας ο οποίος εκπροσωπεί τον αγωνιστικό αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Αθλητών. Στα πλαίσια της λειτουργίας της, και όπως όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες λειτουργούν, είναι υποχρεωμένη να οργανώνει και να σχεδιάζει αγώνες και αθλητικά events καθ’ ότι η όλη δράση κρίνεται και αξιολογείται στο τέλος κάθε αθλητικής χρονιάς.
Επειδή φέτος ζούμε μια “ειδική” αθλητική χρονιά λόγω covid19, η Ομοσπονδία ανακοινώνει τους αγώνες και τα events που οργανώνει, ασχέτως αν αυτά στο τέλος πραγματοποιηθούν, λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες συνθήκες και σε συνεννόηση πάντα με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και την εκπρόσωπο γιατρό της Ομοσπονδίας μας. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία μας έλαβε ήδη δύο φορές μέρος σε τηλεδιασκέψεις όλων των Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Αθλητισμού κο Αυγενάκη και τον Γεν. Γραμματέα κον Γ. Μαυρωτά για την διαχείριση της κατάστασης εν μέσω covid19 και είναι η μόνη αρμόδια να γνωρίζει με ακρίβεια του τι έχει συζητηθεί και τι ακριβώς ισχύει. Όλοι λοιπόν, λειτουργούμε με τα πρωτόκολλα υγείας που θεσπίζονται από την πολιτεία και βάσει αυτών ενεργούμε. Έτσι πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται οι προπονήσεις στο στίβο.
Πριν λίγες μέρες, αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΑΟΝΜ η προκήρυξη για Πανελλήνιους Αγώνες Bowling, όπως είχε σχεδιαστεί από πολύ καιρό με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της υγειονομικής επιτροπής της Γενικής Γραματείας Αθλητισμού. Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι ακόμα σε ισχύ και ελπίζουμε μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής τους όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων Κωρονοϊού.
Σε κάθε περίπτωση, η ΑΟΝΜ είναι σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με την ΓΓΑ και τους γιατρούς μας και οι πάντες λειτουργούν με την αρχή του “βλέποντας και κάνοντας” κάτι που άλλωστε ισχύει σχεδόν παντού.
Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε σε κίνδυνο τα μέλη μας. Οποιαδήποτε αλλαγή, αναβολή ή ματαίωση αφορά στους Αγώνες Bowling θα δημοσιευθεί έγκαιρα στον ιστότοπο της ΑΟΝΜ.
Παρακαλούμε όλους σας, να ενημερώνεστε από το επίσημο site της Ομοσπονδίας και όχι από διάφορες ανεύθυνες και παραπλανητικές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και ιστότοπους.
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ BOWLING ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ 2020

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ανακοινώνει την προκήρυξη των Πανελλήνιων Αγώνων Bowling Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. 

Λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωναϊού στη χώρα, η Α.Ο.Ν.Μ. αποφάσισε την αναβολή των φετινών Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων για τον Μάρτιο του 2021. 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

 Το βιβλίο του κ. Στρατούλη, “όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής”  (εκδόσεις ΤΟΠΟΣ)  αναδείχτηκε  από την ψηφοφορία αναγνωστών στην Α Φάση στα 10 καλύτερα  βιβλία  της χρονιάς, στην κατηγορία του Ελληνικό non-fiction (δοκίμια, μαρτυρίες, κοινωνικά μηνύματα κλπ).  Επειδή τώρα άρχισε η Β’ φάση της ψηφοφορίας για την αναδειξημεταξύ αυτών των 10 βιβλίωντου καλύτερου της χρονιας και επειδή (ΠΡΟΣΟΧΗ) δεν ισχύει πλεόν η ψήφος σας, εάν είχατε ψηφίσει στην Α΄ φάση, μπορείτε, εάν θέλετε, να μπείτε στο  παρακάτω  linkhttps://www.publicbookawards.gr/2020/vote2020.php?auto=1&CatID=3&id=1243

για  να  ξαναψηφίσετε  ή να ψηφίσετε το βιβλίο μου στη Β φάση της ψηφοφορίας, εάν, βέβαια, το έχετε διαβάσει ή έχετε διαβάσει καλές κριτικές ή έχετε ακούσει καλά λόγια για αυτο, για να το ξαναψηφισετε  ή να το ψηφίσετε για πρώτη φορά. 

Προσοχή: Η ψήφος ολοκληρώνεται με την επιβεβαίωση στο e-mail.

Είναι μία σημαντική ευκαιρία να ακουστεί και να διαδοθεί ακόμα περισσότερο το βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα  αυτού του βιβλίου για τη δώρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που είναι η κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία σώζει ζωές σοβαρά πασχόντων συνανθρώπων μας και, που,  δυστυχώς, η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη. 

Η ψηφοφορία ήδη έχει αρχίσει και θα διαρκέσει μέχρι και στις 26 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Η Α.Ο.Ν.Μ καλεί την 1η Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες οι οποίοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Μεταμοσχευμένων (Ε.Π.Ο.Μ) να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας επί της οδού Τριπόλεως 19α & Λένορμαν, στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, είναι μια πρώτη γνωριμία με το προπονητή της Ομάδας και συζήτηση σε θέματα που αφορούν στις προπονήσεις και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο από τον προπονητή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Μεταμοσχευμένων (Ε.Π.Ο.Μ) είναι να έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς ή ρευστού οργάνου και να ανήκουν σε σωματεία μέλη της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΟΝΜ

Καλούνται οι αθλητές των αθλητικών σωματείων τα οποία ανήκουν στην ΑΟΝΜ, να επικοινωνήσουν με τα σωματεία τους, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΟΝΜ.

Όσοι αθλητές δηλώσουν συμμετοχή στην ποδοσφαιρική ομάδα, θα προσέλθουν στα γραφεία της ομοσπονδίας σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΑΟΝΜ και θα διευκολύνει όλους τους αθλητές, προκειμένου να γνωρίσουν τους προπονητές της ομάδας.

Στην ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΟΝΜ μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες, βάσει των κανονισμών της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (WTGF)

 

Το Δ.Σ της Α.Ο.Ν.Μ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 20-6-2020

Σε συνέχεια του από 14.6.2020 Δελτίου Τύπου της ΑΟΝΜ και των διαμαρτυριών των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου προς την ΑΟΝΜ και δεκάδες πρόσωπα για φερόμενη διαβολή, διασυρμό, παραβίαση προσωπικών δεδομένων των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου λόγω μη ακρίβειας των αναφορών στο Δελτίο Τύπου, αναφέρουμε τα εξής:

1. Το από 14.6.2020 Δελτίου Τύπου της ΑΟΝΜ δημοσιεύθηκε από την ΑΟΝΜ, η οποία επιτελεί σκοπό που αφορά το δημόσιο συμφέρον (οργάνωση και διάδοση του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων σε όλη τη χώρα), με σκοπό ενημέρωσης των φορέων του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων για τις δικαστικές και αγωνιστικές εξελίξεις σχετικά με το Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών (ΣΑΝ). Η ενημέρωση αυτή ήταν και είναι ούτως ή άλλως απολύτως απαραίτητη και αναγκαία, μεταξύ άλλων και για να εξασφαλισθεί η διαφάνεια που
ευλόγως προωθεί ο αξιότιμος Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκης και για να αποκαλυφθεί επί τέλους η αλήθεια σχετικά με το ποιόν του ΣΑΝ και των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου, οι οποίοι τα τελευταία 2 χρόνια προβαίνουν σε συνεχείς και επανειλημμένες πράξεις δυσφήμησης και συκοφάντησης της ΑΟΝΜ και των μελών της διοίκησής της ενώπιον προσώπων του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, πράξεις παραπλάνησης ως προς την πραγματική αγωνιστική δραστηριότητα του ΣΑΝ και πράξεις υποκίνησης σωματείων-μελών της ΑΟΝΜ για αποχώρηση από την ΑΟΝΜ, γεγονός που συζητήθηκε εκτενώς στη Γενική Συνέλευση της ΑΟΝΜ στις 23.5.2020.

2. Το από 14.6.2020 Δελτίου Τύπου της ΑΟΝΜ με έκταση λιγότερο από 1 σελίδα ήταν το συντομότερο και περιεκτικότερο δυνατό, προκειμένου να παρουσιαστούν οι εξελίξεις αυτές, καθώς π.χ. η αναφερόμενη σε αυτό υπ’ αριθ. 38/2019 απόφαση του ΑΣΕΑΔ έχει έκταση 11 σελίδες, η αναφερόμενη σε αυτό υπ’ αριθ. 29/2020 απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ έχει έκταση 30 σελίδες, το αναφερόμενο από 20.2.2019 υπόμνημα των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου ενώπιον του ΑΣΕΑΔ έχει έκταση 27 σελίδες κ.λπ.

3. Το από 14.6.2020 Δελτίου Τύπου της ΑΟΝΜ στηρίζεται αποκλειστικώς σε έγγραφα και για το λόγο αυτό μας προκαλούν ειλικρινώς εντύπωση οι αναφορές για διαβολή, διασυρμό, και παραβίαση προσωπικών δεδομένων των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου λόγω μη ακρίβειας των αναφορών στο Δελτίο Τύπου.
Ειδικότερα, εν όψει της αμφισβήτησης από τους Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλο της ακρίβειας των αναφορών στο Δελτίο Τύπου, είμαστε αναγκασμένοι, προς αποκατάσταση της φήμης μας και υπόληψής μας και προς προστασία και λοιπών προσώπων του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, που έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων από τους Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλο, να προβούμε σε φράση προς φράση απόδειξη της
ακρίβειας των λεγομένων μας:
«Μετά την αμετάκλητη τιμωρία των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) με την υπ’ αριθ. 38/2019 απόφασή του»: Βλ. εικόνα 1, τμήμα του διατακτικού της απόφασης αυτής του ΑΣΕΑΔ

Eικόνα 1

«Τα πρόσωπα αυτά (τα πρώτα και μοναδικά στην ιστορία του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων) τιμωρήθηκαν και από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ) με ποινή στέρησης της φίλαθλης ιδιότητας με αναστολή για τρία χρόνια. Κατά τα λοιπά, η έκδοση απόφασης της ΕΦΙΠΗΔ ανεστάλη μέχρι την έκδοση απόφασης επί αγωγής της ΑΟΝΜ που εκκρεμεί σε βάρος του ΣΑΝ»: Βλ. εικόνες 2-3, τμήμα του διατακτικού της απόφασης αυτής της ΕΦΙΠΗΔ

Eικόνα 2

Eικόνα 3

«Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία φέρονται ως μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Αθλουμένων (ΣΑΝ), έχουν ομολογήσει στο από 20.2.2019 υπόμνημά τους ενώπιον του ΑΣΕΑΔ ότι ουδόλως τηρήθηκε η διαδικασία για την εγγραφή του ΣΑΝ ως μέλους της ΑΟΝΜ, ότι δεν υπάρχει απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΣΑΝ για εγγραφή του ΣΑΝ ως μέλους της ΑΟΝΜ και επομένως ότι ο ΣΑΝ ουδέποτε κατέστη μέλος της ΑΟΝΜ»: Βλ. εικόνες 4-5, τμήμα του υπομνήματος αυτού ενώπιον του ΑΣΕΑΔ

Eικόνα 4

Eικόνα 5

«Ισχυρισμός που αποδεικνύεται και από την υπ’ αριθ. 983/18.2.2019 ένορκη βεβαίωση του τότε μέλους του ΣΑΝ και μεταγενέστερα Γενικού Γραμματέα του ΣΑΝ Ιωάννη Παπαπέτρου ενώπιον του Συμβολαιογράφου Αθηνών Παναγιώτη Δάλλα και ισχυρισμός που αποδέχεται και συνομολογεί και η ΑΟΝΜ»: Βλ. εικόνα 6, τμήμα της ένορκης αυτής βεβαίωσης

Eικόνα 6

«Μάλιστα, ήδη σήμερα έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του ΣΑΝ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και εν γένει αγώνες νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων στην Ελλάδα που γίνονται από την ΑΟΝΜ ή με την έγκριση της ΑΟΝΜ. Εξάλλου, εν όψει της μη προσέλευσης του ΣΑΝ για συμμετοχή του στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που διοργάνωσε η ΑΟΝΜ στις 27-30.3.2019, μολονότι αυτό είχε υποβάλει δήλωση συμμετοχής, το εν λόγω σωματείο έχει αποκλεισθεί, κατά δέσμια αρμοδιότητα, και από το αντίστοιχο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που θα διοργανώσει η ΑΟΝΜ εντός του έτους 2020»: Βλ. εικόνες 7-8, τμήμα του προϊσχύσαντος μέχρι τις 24.4.2029 Γενικού Κανονισμού της ΑΟΝΜ και τμήμα του προϊσχύσαντος από 25.4.2019 μέχρι 2.8.2019 Κωδικοποιημένου Γενικού Κανονισμού της ΑΟΝΜ (αντίστοιχες διατάξεις υπάρχουν και στους επόμενους Κανονισμούς της ΑΟΝΜ)

Eικόνα 7

Eικόνα 8

«Εν όψει των επαναλαμβανόμενων συμπεριφορών του ΣΑΝ και φερόμενων μελών της διοίκησής του, για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί η υπ’ αριθ. 38/2019 απόφαση του ΑΣΕΑΔ και η υπ’ αριθ. 29/2020 απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ και εκκρεμούν πλείστα ακόμα ένδικα βοηθήματα, η Γενική Συνέλευση της ΑΟΝΜ εξέδωσε στις 23.5.2020 ομόφωνο ψήφισμα ότι κανένα σωματείο-μέλος της ΑΟΝΜ δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του ΣΑΝ στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων»: Βλ. ικόνα 9, τμήμα του ψηφίσματος αυτού.

Eικόνα 9

Για τους λόγους αυτούς, αιτούμαστε να μας προσδιορίσουν οι Α. Χατζησάββας, Ι. Μανίκας και Μ. Μαρκόπουλος μέχρι τις 23.6.2020 ποιες ακριβώς αναφορές στο από 14.6.2020 Δελτίου Τύπου της ΑΟΝΜ θεωρούν, κατά την άποψή τους, ανακριβείς και να προσκομίσουν σε εμάς μέχρι τις 23.6.2020 αποδεικτικά μέσα που αποδεικνύουν το σχετικό ισχυρισμό τους περί ανακρίβειας και δεσμευόμαστε να προβούμε σε νέα δημόσια ανάρτηση, προς αποκατάσταση-διόρθωση όποιας τυχόν ανακριβούς αναφοράς. Σε τυχόν περίπτωση αδυναμίας των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου να προβούν στις ανωτέρω διευκρινίσεις και αποδείξεις, αιτούμαστε να ανακαλέσουν αυτοί μέχρι τις 23.6.2020 όλες τις διαμαρτυρίες τους προς την ΑΟΝΜ και δεκάδες πρόσωπα για φερόμενη διαβολή, διασυρμό, παραβίαση προσωπικών δεδομένων τους λόγω μη ακρίβειας των αναφορών στο από 14.6.2020 Δελτίο Τύπου της ΑΟΝΜ, ρητά επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

4. Περαιτέρω, οφείλουμε να επισημάνουμε ένα λάθος μας και να προβούμε σε δημόσια αποκατάσταση-διόρθωσή του, κατόπιν της αίτησης του Ι. Μανίκα για ακρίβεια ως προς την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων: Με την υπ’αριθ. 29/2020 απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ επιβλήθηκε πράγματι σε αυτόν ποινή στέρησης της φίλαθλης ιδιότητας, αλλά χωρίς αναστολή για τρία χρόνια, η οποία χορηγήθηκε μόνο στους Α. Χατζησάββα και Μ. Μαρκόπουλο. Επομένως, η
απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ είναι άμεσα εκτελεστή για τον Ι. Μανίκα, συνεπάγεται απόλυτο (Α. Μαλάτος, Παραδόσεις αθλητικού δικαίου, σελ. 304) κώλυμα συμμετοχής του Ι. Μανίκα ως αθλητή, μέλους και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στο ΣΑΝ και σε οποιοδήποτε αθλητικό σωματείο και για το λόγο αυτό αιτούμαστε ο ΣΑΝ να ενημερώσει δημόσια εμάς και όλο τον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων μέχρι τις 23.6.2020 με κάθε πρόσφορο μέσο (π.χ. δελτίο τύπου, e-mail κ.λπ.) για την έκδοση μέχρι τις 18.6.2020 (αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών από τη συνδρομή κωλύματος στις 3.6.2020, που κοινοποιήθηκε η απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ) της απαιτούμενης σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 περ. δ΄ και 7 περ. α΄ του ν. 2725/1999 διαπιστωτικής πράξης για την αυτοδίκαιη αναδρομική από τις 3.6.2020 (ΣτΕ ΕπΑν 845/2006, ΣτΕ 2838/2001, ΣτΕ 2837/2001, ΓνωμΝΣΚ 558/2005, ΓνωμΝΣΚ 163/2002) έκπτωση του Ι. Μανίκα από την ιδιότητα του μέλους του ΣΑΝ και από την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΝ (σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα 20.6.2020 ο Ι. Μανίκας εξακολουθεί να αναφέρεται ως Ταμίας του ΣΑΝ και στην ιστοσελίδα του ΣΑΝ και στο λογαριασμό του ΣΑΝ στο Facebook). Σε τυχόν περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας, δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε καταγγελία ενώπιον του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά για την έκδοση από αυτόν σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 7 περ. β΄ του ν. 2725/1999 διαπιστωτικής πράξης για την αυτοδίκαιη έκπτωση του Ι. Μανίκα και πράξης κήρυξης ως εκπτώτων όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΝ που είναι υπαίτια για τη μη έκδοση της πράξης αυτής.

5. Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θεωρούμε θράσος να επικαλούνται φερόμενη παραβίαση προσωπικών δεδομένων οι Α. Χατζησάββας, Ι. Μανίκας και Μ. Μαρκόπουλος, από τη στιγμή που αυτοί και τα λοιπά μέλη της φερόμενης διοίκησης του ΣΑΝ δεν έχουν ανταποκριθεί καν και έχουν κωφεύσει προκλητικά από τις 3.2.2019 μέχρι και σήμερα (για 16 μήνες!) να ανταποκριθούν στην αίτηση του Α. Αναχουρλή για ενημέρωση, πρόσβαση και φορητότητα για τα προσωπικά του δεδομένα που επεξεργάζεται ο ΣΑΝ. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε το ΣΑΝ ότι
ήδη εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί από τον Α. Αναχουρλή σχετική εκτενής καταγγελία κατά του ΣΑΝ ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Το Γραφείο Τύπου της Α.Ο.Ν.Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-6-2020 – ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ Α. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, Ι. ΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ Μ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΦΙΠΗΔ)

ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ Α. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, Ι. ΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ Μ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

          Μετά την αμετάκλητη τιμωρία των Α. Χατζησάββα, Ι. Μανίκα και Μ. Μαρκόπουλου από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) με την υπ’ αριθ. 38/2019 απόφασή του, τα πρόσωπα αυτά (τα πρώτα και μοναδικά στην ιστορία του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων) τιμωρήθηκαν και από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ) με ποινή στέρησης της φίλαθλης ιδιότητας με αναστολή για τρία χρόνια. Κατά τα λοιπά, η έκδοση απόφασης της ΕΦΙΠΗΔ ανεστάλη μέχρι την έκδοση απόφασης επί αγωγής της ΑΟΝΜ που εκκρεμεί σε βάρος του ΣΑΝ.

            Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία φέρονται ως μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Αθλουμένων (ΣΑΝ), έχουν ομολογήσει στο από 20.2.2019 υπόμνημά τους ενώπιον του ΑΣΕΑΔ ότι ουδόλως τηρήθηκε η διαδικασία για την εγγραφή του ΣΑΝ ως μέλους της ΑΟΝΜ, ότι δεν υπάρχει απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΣΑΝ για εγγραφή του ΣΑΝ ως μέλους της ΑΟΝΜ και επομένως ότι ο ΣΑΝ ουδέποτε κατέστη μέλος της ΑΟΝΜ, ισχυρισμός που αποδεικνύεται και από την υπ’ αριθ. 983/18.2.2019 ένορκη βεβαίωση του τότε μέλους του ΣΑΝ και μεταγενέστερα Γενικού Γραμματέα του ΣΑΝ Ιωάννη Παπαπέτρου ενώπιον του Συμβολαιογράφου Αθηνών Παναγιώτη Δάλλα και ισχυρισμός που αποδέχεται και συνομολογεί και η ΑΟΝΜ.

Μάλιστα, ήδη σήμερα έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του ΣΑΝ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και εν γένει αγώνες νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων στην Ελλάδα που γίνονται από την ΑΟΝΜ ή με την έγκριση της ΑΟΝΜ. Εξάλλου, εν όψει της μη προσέλευσης του ΣΑΝ για συμμετοχή του στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που διοργάνωσε η ΑΟΝΜ στις 27-30.3.2019, μολονότι αυτό είχε υποβάλει δήλωση συμμετοχής, το εν λόγω σωματείο έχει αποκλεισθεί, κατά δέσμια αρμοδιότητα, και από το αντίστοιχο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που θα διοργανώσει η ΑΟΝΜ εντός του έτους 2020.

            Εν όψει των επαναλαμβανόμενων συμπεριφορών του ΣΑΝ και φερόμενων μελών της διοίκησής του, για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί η υπ’ αριθ. 38/2019 απόφαση του ΑΣΕΑΔ και η υπ’ αριθ. 29/2020 απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ και εκκρεμούν πλείστα ακόμα ένδικα βοηθήματα, η Γενική Συνέλευση της ΑΟΝΜ εξέδωσε στις 23.5.2020 ομόφωνο ψήφισμα ότι κανένα σωματείο-μέλος της ΑΟΝΜ δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του ΣΑΝ στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΑΟΝΜ