ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Τη Δευτέρα 21/12/2020 στο κτήριο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, υπεγράφη Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ανωτέρω Μουσείου και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθων και Μεταμοσχευμενων, με διακριτικό τίτλο
ΑΟΝΜ.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου σε θέματα, εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα, αυτή την εποχή, κατά την οποία οι κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν τη διάσωση των πολιτισμικών και ηθικών μας αξιών.

Τη Συμφωνία υπέγραψαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Κος Στέργιος Τσίρκας και η Πρόεδρος της ΑΟΝΜ Κα Δήμητρα Αρκά.
Στην μικρή σεμνή αυτή τελετή, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τα Ιατρικά Πρωτόκολλα, παρευρέθηκαν ο Αντιδ/χος πολιτικής προστασίας και πολιτισμού Κος Ευαγγελος Κυπαρίσσης, η Δ/ντρια του Μουσείου κα Ειρήνη Σπανού, ο Πρόεδρος του Φοίνικα κ. Αθανάσιος Αναχουρλης, ο Πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ κ. Ιωάννης Αρκας, ο Υπεύθυνος των Αθλητικών διοργανώσεων της ΑΟΝΜ κ. Σήφης Τζουγανάκης, ο ομοσπονδιακός προπονητής του ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ κ.
Ευθύμιος Αμερικανος και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα “ΣυνεχίΖΩ” κ. Δημήτρης Μαγγίνας.

«Τα συμβαλλόμενα μέρη»

– Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου
– Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ)

Συμφωνήσαν τα ακόλουθα:

  • Υλοποίηση κοινών πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την προώθηση των αρχών και των αξιών του Αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της Διάδοσης της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.
  • Στήριξη έργων που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, και γενικότερα τον πολιτισμό
  • Διατήρηση και ανάδειξη της εθνικής Αθλητικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς
  • Προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης στο χώρο του αθλητισμού
  • Ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
  • Παρεμβάσεις σε δημόσιο επίπεδο και σε θεσμικούς φορείς, με στόχο την προώθηση του υγιούς αθλητισμού

Τις ευχές τους για μόνιμη και αγαστή συνεργασία με στόχο την διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων που συνδέεται με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και αποτελεί πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ευάγγελος Κυπαρίσσης και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα “ΣυνεχίΖΩ” Δημήτρης Μαγγίνας.