ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.5.2022

Το Σάββατο 21.5.2022 διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και σε εξαιρετικά αθλητικό κλίμα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου και Petanque Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2022. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, στο στάδιο Αλκαζάρ, με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας διά του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού Κωνσταντίνου του Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειου του υπεύθυνου αθλητισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σταύρου Χατζηλάκου και όλων των αθλητικών παραγόντων οι οποίοι κάλυψαν  το κόστος διοργάνωσης των αγώνων, της διαμονής των αθλητών σε ένα εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Λάρισας και της διατροφής τους. Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων τους εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες για τη στήριξη τους. Επίσημοι καλεσμένοι της ΑΟΝΜ ήταν ο Σύνδεσμος Νεφροπαθλων Κύπρου με την ομάδα του όπου μεταξύ των δύο ομάδων Ελλάδας-Κύπρου διεξήχθη και φιλικός αγώνας Bowling.

Στα σημαντικότερα των αγώνων ήταν η συμμετοχή του Μαραθωνοδρόμου αθλητή της ΑΟΝΜ Σήφη Τζουγανάκη ο οποίος παρόλο τον τραυματισμό του συμμετείχε στα 100μ. καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, οι τρεις αθλήτριες της ΑΟΝΜ Ξανθή Μπιτζίδου, Ειρήνη Μιχαηλίδη και Ανδριάνα Ντανίλα Μικεδακη οι οποίες συμμετείχαν με εξαιρετική επίδοση στα 100μ. και 200μ., ο νεοεισερχόμενος και πολλά υποσχόμενος αθλητής ρίψεων της ΑΟΝΜ Γεώργιος Σαρογλάκης, ο νεοεισερχόμενος αθλητής της ΑΟΝΜ Δήμος Τριπιλόπουλος που κατέκτησε αρκετές πρωτιές και  αναμένεται να γράψει και αυτός την δική του ιστορία καθώς επίσης και ο αθλητής της ΑΟΝΜ και πρόεδρος του νεοσύστατου Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ΑΤΛΑΝΤΑΣ Χριστόφορος Πολυδώρου ο οποίος αν και τραυματισμένος κατάφερε και πήρε την πρώτη θέση στα 400μ.

Κατά την τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ΦΡΟΥΡΙΟ στη Λάρισα, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων βράβευσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειο για τη στήριξη και τη συνδρομή τους στους Πανελλήνιους Αγώνες, την Ιατρό Νεφρολόγο και αντιπρόεδρο της ΑΟΝΜ κυρία Αθηνά Γόμπου η οποία είναι πάντα δίπλα στην ΑΟΝΜ και στους αθλητές της καθώς επίσης και τον αθλητή Σήφη Τζουγανάκη για τις εξαιρετικές επιδόσεις του και την ενεργή συμμετοχή του στις διοργανώσεις της ΑΟΝΜ. Επίσης, η ΑΟΝΜ βράβευσε την Κυπριακή ομάδα για την συνεχή παρουσία της σε όλους τους Πανελλήνιους Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. Η Κυπριακή ομάδα βράβευσε την πρόεδρο της ΑΟΝΜ κυρία Ρούλα Τσάμη-Αρκά για την προσφορά της στον αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.