ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-6-2022

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου το μεγάλο αθλητικό event 1st Organ Donation Run 2022, που διοργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στο ΟΑΚΑ με τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων. Μια διοργάνωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην προώθηση της Ιδέας της δωρεάς οργάνων και Ιστών και τη Μεταμόσχευση. Μια υπόθεση στην οποία η χώρα μας υστερεί και συγκαταλέγεται στις τελευταίες θέσεις στο χάρτη των Ευρωπαϊκών Μεταμοσχεύσεων.

Ο ανθρωπισμός, ο αλτρουισμός, το πάθος για την ζωή και η προοπτική της δεύτερης ευκαιρίας μέσω της δωρεάς οργάνων είναι ο δεύτερος πυλώνας των δράσεων της Ομοσπονδίας μας πέραν των ακραιφνώς αθλητικών υποχρεώσεων που αφορούν στον αγωνιστικό αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

Παρά τη σχετική δυσκολία που είχε η μέρα (λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος) η συμμετοχή αθλητών και εθελοντών ήταν αθρόα. Από παντού δήλωσαν συμμετοχή και έδωσαν το παρόν τους για να τρέξουν και να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή Ιδέα!!

Η Αθλητική Ομοσπονδία  Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιάννη Κεχρή, την Μαργαρίτα Βάρσου, και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που στέκονται πάντα αρωγοί σε όλες μας τις δράσεις.

Μεγάλες ευχαριστίες στο TihioRace για την τεράστια βοήθεια και υποστήριξη με την αφιλοκερδή παραχώρηση του χώρου τους στο ΟΑΚΑ (Pavillion TihioRace), ως σημείο έναρξης των αγώνων, την μεγάλη μας Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο κα Μαρία Πολύζου, μια γυναίκα με μεγάλο ακτιβισμό και μεγάλη υποστήριξη σε μάς καθώς επίσης και την ομάδα της, τον κ. Paco Borao, πρόεδρο των Μαραθωνοδρόμων Παγκοσμίως AINS ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία προκειμένου να τρέξει μαζί μας, τις μεγάλες Ελληνίδες πρωταθλήτριες  Κατρίν Ασημακοπούλου και Ντενίζ Δημάκη που συμμετείχαν στον αγώνα, τον κ. Ιωάννη Σταθόπουλο για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης, το μεγάλο Μαραθωνοδρόμο και αθλητή της ΑΟΝΜ για την τεράστια συμμετοχή του στο σχεδιασμό και την διεξαγωγή της εκδήλωσης κ. Σήφη Τζουγανάκη καθώς επίσης και τους χορηγούς μας Supermarket Σκλαβενίτης, εταιρία αθλητικών Saucony, εταιρία Sesamis Μπάρες, εταιρία αθλητικών OutRun, την αλυσίδα καφέ Mikel την εταιρία ιδιωτικών ασθενοφόρων  FirstAid Ambulance και την Μονάδα χρόνιας Αιμοκάθαρσης Τρίγκας Nephros. Ευχαριστούμε επίσης το Ιταλικό εστιατόριο Da Bruno για την προσφορά γεύματος στους εθελοντές.