ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2022

Αντιπροσωπεία της ΑΟΝΜ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Ρούλα – Τσάμη Αρκά, τον Πρόεδρο του συλλόγου «Δρομέας» και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της ΑΟΝΜ κ. Γιάννη Αρκά και τους αθλητές της Ομοσπονδίας κ. Νίκο Καμαράτο (μπόουλινγκ), κ. Νίκο Ηλιόπουλο (κολυμβητής) και κ. Δημήτρη Περιβολαράκη (στίβο, ποδόσφαιρο) επισκέφθηκε την Πέμπτη 6/10/2002 το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλο και συζήτησαν μαζί του το ενδεχόμενο διοργάνωσης των επόμενων Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στην πόλη της Καλαμάτας.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του ίδιου αλλά και όλου του Δήμου για την επιλογή της πόλης της Καλαμάτας ως πόλης διεξαγωγής των Πανελλήνιων Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχεμένων και αποφασίστηκε από κοινού η πραγματοποίηση τους τον Νοέμβριο το 2022. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Καλαμάτας.

Από του αγώνες αυτούς θα προκριθούν οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχυεμένων που θα διεξαχθούν στο Περθ της Αυστραλίας από 15 έως 21 Απριλίου 2023.