ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ 4.10.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και πέραν πάσης προσδοκίας, διεξήχθη στις 2 Οκτωβρίου 2022, η 2η προγραμματισμένη Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία αντιστρόφου πορείας από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο προς το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου που διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα και ήταν αφιερωμένη στην διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και στη Μεταμόσχευση.

Η μαραθώνια λαμπαδηδρομία έφερε το όνομα “ΙΑΣΩΝ  23” στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, Ιάσονα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανά του, με τα οποία σώθηκαν επτά συνάνθρωποί μας.

Ήταν συγκινητική και αθρόα η συμμετοχή των αθλητών της Ομοσπονδίας μας,   αιμοκαθαρομένων και μεταμοσχευμένων, της οικογένειας Λαλαούνη και των φίλων του Ιάσονα, αλλά και πλήθος άλλων αθλητών, δρομέων μεγάλων αποστάσεων, αθλητών του TihioRace, δρομέων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, του ποδηλάτη Νικόλαου Μοσχή και της Ντενίζ Δημάκη – πρωταθλήτρια Ελλάδος και Olympian τριάθλου. Επίσης, η Αθλητική μας Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητάς.

Η Δάδα της Ομοσπονδίας μας, που ονομάστηκε “ΔΑΔΑ ΖΩΗΣ”, παραδόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κο Δημόπουλο Γεώργιο,  στον αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., κο Πολυδώρου Χριστόφορο, αφού έτρεξε με την Δάδα Ζωής 300 μέτρα. Κατόπιν, αθλητές της Α.Ο.Ν.Μ. μετέφεραν την Δάδα Ζωής μέχρι τη διαστάυρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων στο Γέρακα και από κει και πέρα δρομείς μεγάλων αποστάσεων μετέφεραν τη Δάδα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την παρέδωσαν στους Αντιδημάρχους Μαραθώνα, πρωτοστατούντος του Αντιδημάρχου, κου Κυπαρίσση Βαγγέλη, όπου και τοποθετήθηκε σε  ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αφιερωμένη στην Α.Ο.Ν.Μ.

Ευχαριστούμε θερμώς την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κον Δημόπουλο Γεώργιο, την εκπρόσωπο του Υπουργού Αθλητισμού, κα Ανδρινοπούλου Χριστιάννα, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων και Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, κον Σεϊταρίδη Γεώργιο, τους Αντιδημάρχους του ιστορικού Δήμου του Μαραθώνα, τους Διευθυντές των μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου και του Ευαγγελισμού, κους Βεναρδάκη Σπυρίδωνα και Βουγά Βασίλειο καθώς και όλους τους Χορηγούς μας που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής, TihioRace, Sesamis Natural Bars, Σκλαβενίτης ΑΕ, First Aid Ambulance, Πυθία ΚοινΣεπ, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, και την Τεχνική Κατασκευαστική Civil Developments. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμο Παλλήνης και τον Δήμαρχο, κον Ζούτσο Αθανάσιο, για τη συμπαράστασή του.

Ανακοινώνεται ότι η Α.Ο.Ν.Μ. θα διοργανώνει – κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου – κάθε έτος (θεσμός) Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία αντιστρόφου πορείας  για την διάδοση της Δωρεάς Οργάνων-Ιστών και της Μεταμόσχευσης από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών προς τον Μαραθώνα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AONM – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Η Αθλητική Oμοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), συμμετείχε στους 11ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (European Transplant and Dialysis Championship) που διεξήχθησαν στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας από 21 έως 28 Αυγούστου 2022.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από διεθνείς αγώνες λόγω COVID, η Α.Ο.Ν.Μ. κατέβασε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες την Εθνική της Ομάδα που απαρτιζόταν από 21 αθλητές και αθλήτριες, και συνοδούς τον Ομοσπονδιακό Προπονητή της επιτραπέζιας αντισφαίρσης κον Ευθύμιο Αμερικάνο, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κα Ρούλα Αρκά, την Team Manager κα Ματίνα Λεγάτου και την γιατρό και Αντιπρόεδρο κα Αθηνά Γόμπου, συνοδούς αθλητών καθώς και την αγαπημένη μας ηθοποιό και Πρέσβειρα της Δωρεάς Οργάνων, Μαρία Ναυπλιώτου.

Οι προσπάθειες και οι επιτυχίες των αθλητριών/αθλητών της Ελληνικής Αποστολής έφερε για πρώτη φορά στα χρονικά την χώρα μας στην 5η θέση στην γενική κατάταξη μεταλλίων. Στο σύνολο οι χώρες που έλαβαν μέρος ήταν 25 και οι περισσότερες από αυτές είχαν πολλαπλάσιους συμμετέχοντες.

Στο σύνολο τους τα μετάλλια που κέρδισαν οι αθλητές μας είναι 22 και πιο αναλυτικά:

10 χρυσά, 5 αργυρά και 7 χάλκινα

Δερμιτζάκης Στυλιανός

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Καμαράτος Νικόλαος

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Ελ Λατίφ Μιχαήλ

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Αρκάς Ιωάννης

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Αρκάς Ιωάννης

Μπόουλινγκ διπλό

1η 

Δερμιτζάκης Στυλιανός

Μπόουλινγκ διπλό

1η 

Μιχαηλίδη Ειρήνη

100μ

1η 

Σαρογλάκης Γεώργιος

Δισκοβολία

1η 

Ξένος Χρήστος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

1η 

Αρκάς Ιωάννης

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

1η 

Ζαχαριάδου Μαρία

Σφαίρα

Τριπηλόπουλος Δήμος

Ελαστικό μπαλάκι

2η 

Μιχαηλίδη Ειρήνη

200μ

2η 

Καμαράτος Νικόλαος-Ξένος Χρήστος

Μπόουλινγκ διπλό

2η 

Ξένος Χρήστος

Επιτραπέζια αντισφαίριση

2η 

Ανδρεάδης Δημήτριος-Καλός Κωνσταντίνος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

2η 

Κακολύρης Πέτρος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

3η 

Χατζηλιάς Νικόλαος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

3η 

Βαγιακάκου Παρασκευή

Μπόουλινγκ μονό

3η 

Βαγιακάκου Παρασκευή

Επιτραπέζια αντισφαίριση μονό

3η 

Κακολύρης Πέτρος

Ατομικό Πετάνκ

Μπιτζίδου Ξανθή

100μ

3η 

Πολυδώρου Χριστόφορος

400μ

3η 

Ζαχαριάδου Μαρία

Δίσκος

3η 

Πιτροπάκη Μαρίνα

Ελαστικό μπαλάκι

Αναχουρλής Αθανάσιος-Βαγιακάκου Παρασκευή

Μπόουλινγκ μικτό

Μιχαηλίδη Ειρήνη-Βαγιακάκου Παρασκευή

Μπόουλινγκ διπλό

Τριπηλόπουλος Δήμος

200μ

4η 

Δουμουλιάκα Φωτεινή

Μπόουλινγκ μονό

4η 

Ξένος Χρήστος

Μπόουλινγκ μονό

4η 

Τριπηλόπουλος Δήμος

100μ

4η 

Σαρογλάκης Γεώργιος

Σφαιροβολία

4η 

Ζαχαριάδου Μαρία

Ακόντιο

4η 

Πολυδώρου Χριστόφορος

200μ

4η 

Τζουγανάκης Ιωσήφ

Άλμα εις ύψος

4η 

Καλός Κωνσταντίνος-Ανδρεάδης Δημήτριος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

Κακολύρης Πέτρος-Ελ Λατίφ Μιχαήλ

Πετάνκ διπλό

Αναχουρλής Αθανάσιος

Μπόουλινγκ μονό

5η 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η δυναμική παρουσία 7 αθλητριών της Α.Ο.Ν.Μ., συμμετοχή που αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες αποστολές. Μέσα από αυτές τις αθλήτριες, επέλεξαν και βράβευσαν την αιμοκαθαρόμενη αθλήτρια μας, Εύη Βαγιακάκου, ως την καλύτερη αιμοκαθαιρόμενη αθλήτρια των αγώνων η οποία, αν και πρωτοεμφανιζόμενη, κατάφερε να κερδίσει 2 μετάλλια.

Επίσης, αποσπάσαμε τα περισσότερα χειροκροτήματα και τα καλύτερα σχόλια για την υποδειγματική συμπεριφορά των αθλητών μας τόσο όταν αγωνίζονταν αλλά και ως κερκίδα που έκαναν για τους συναθλητές τους.

Κάτι που αξίζει ακόμη να σημειωθεί είναι ότι όλοι οι αθλητές και οι προπονητές ταξιδεύουν στους αγώνες αυτούς με προσωπικά έξοδα και αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιλυθεί από τους αρμόδιους φορείς.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ 21-8-2022

Στις 21 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των πανευρωπαϊκών αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στην Οξφόρδη της Αγγλίας.

Οι αθλητές παρέλασαν στο Sheldonian Theatre με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και με όμορφες εκδηλώσεις.

Ακολούθησε βαρκάδα στον Τάμεση με προορισμό το Radley College.

European Transplant Games Opening Ceremony

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ 20-8-2022

Στις 20 Αυγούστου του 2022 και ώρα 09.30, ανεχώρησε η Εθνική Αποστολή Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων για να συμμετάσχει στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων που θα διεξαχθούν στην Οξφόρδη της Αγγλίας από 21 έως 28 Αυγούστου.

Την Εθνική Αποστολή συνοδεύουν:
Η πρόεδρος της Α.Ο.Ν.Μ., κα Δήμητρα Αρκά
Η αντιπρόεδρος της Α.Ο.Ν.Μ. και ιατρός της Εθνικής Ομάδας, κα Αθηνά Γόμπου
Η Team manager, κα Σταματία Λεγάτου και
Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κος Ευθύμιος Αμερικανός

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας είναι οι κάτωθι:
– Αναχουρλής Αθανάσιος
– Ανδρεάδης Δημήτριος
– Αρκάς Ιωάννης
– Βαγιακάκου Παρασκευή
– Δερμιτζάκης Στυλιανός
– Καλός Κωνσταντίνος
– Ξένος Χρήστος
– Καμαράτος Νικόλαος
– Τζουγανάκης Ιωσήφ
– Μιχαηλίδη Ειρήνη
– Μπιτζίδου Ξανθή
– Πιτροπάκη Μαρίνα
– Μπούσουλα Ασημίνα
– Δουμουλιάκα Φωτεινή
– Σαρογλάκης Γεώργιος
– Καλοκύρης Πέτρος
– Ελ Λατίφ Μιχαήλ
– Χατζηλιάς Νικόλαος
– Πολυδώρου Χριστόφορος
– Ζαχαριάδου Μαρία
– Τριπηλόπουλος Δήμος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-6-2022

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου το μεγάλο αθλητικό event 1st Organ Donation Run 2022, που διοργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στο ΟΑΚΑ με τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων. Μια διοργάνωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην προώθηση της Ιδέας της δωρεάς οργάνων και Ιστών και τη Μεταμόσχευση. Μια υπόθεση στην οποία η χώρα μας υστερεί και συγκαταλέγεται στις τελευταίες θέσεις στο χάρτη των Ευρωπαϊκών Μεταμοσχεύσεων.

Ο ανθρωπισμός, ο αλτρουισμός, το πάθος για την ζωή και η προοπτική της δεύτερης ευκαιρίας μέσω της δωρεάς οργάνων είναι ο δεύτερος πυλώνας των δράσεων της Ομοσπονδίας μας πέραν των ακραιφνώς αθλητικών υποχρεώσεων που αφορούν στον αγωνιστικό αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

Παρά τη σχετική δυσκολία που είχε η μέρα (λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος) η συμμετοχή αθλητών και εθελοντών ήταν αθρόα. Από παντού δήλωσαν συμμετοχή και έδωσαν το παρόν τους για να τρέξουν και να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή Ιδέα!!

Η Αθλητική Ομοσπονδία  Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιάννη Κεχρή, την Μαργαρίτα Βάρσου, και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που στέκονται πάντα αρωγοί σε όλες μας τις δράσεις.

Μεγάλες ευχαριστίες στο TihioRace για την τεράστια βοήθεια και υποστήριξη με την αφιλοκερδή παραχώρηση του χώρου τους στο ΟΑΚΑ (Pavillion TihioRace), ως σημείο έναρξης των αγώνων, την μεγάλη μας Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο κα Μαρία Πολύζου, μια γυναίκα με μεγάλο ακτιβισμό και μεγάλη υποστήριξη σε μάς καθώς επίσης και την ομάδα της, τον κ. Paco Borao, πρόεδρο των Μαραθωνοδρόμων Παγκοσμίως AINS ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία προκειμένου να τρέξει μαζί μας, τις μεγάλες Ελληνίδες πρωταθλήτριες  Κατρίν Ασημακοπούλου και Ντενίζ Δημάκη που συμμετείχαν στον αγώνα, τον κ. Ιωάννη Σταθόπουλο για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης, το μεγάλο Μαραθωνοδρόμο και αθλητή της ΑΟΝΜ για την τεράστια συμμετοχή του στο σχεδιασμό και την διεξαγωγή της εκδήλωσης κ. Σήφη Τζουγανάκη καθώς επίσης και τους χορηγούς μας Supermarket Σκλαβενίτης, εταιρία αθλητικών Saucony, εταιρία Sesamis Μπάρες, εταιρία αθλητικών OutRun, την αλυσίδα καφέ Mikel την εταιρία ιδιωτικών ασθενοφόρων  FirstAid Ambulance και την Μονάδα χρόνιας Αιμοκάθαρσης Τρίγκας Nephros. Ευχαριστούμε επίσης το Ιταλικό εστιατόριο Da Bruno για την προσφορά γεύματος στους εθελοντές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.5.2022

Το Σάββατο 21.5.2022 διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και σε εξαιρετικά αθλητικό κλίμα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου και Petanque Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2022. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, στο στάδιο Αλκαζάρ, με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας διά του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού Κωνσταντίνου του Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειου του υπεύθυνου αθλητισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σταύρου Χατζηλάκου και όλων των αθλητικών παραγόντων οι οποίοι κάλυψαν  το κόστος διοργάνωσης των αγώνων, της διαμονής των αθλητών σε ένα εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Λάρισας και της διατροφής τους. Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων τους εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες για τη στήριξη τους. Επίσημοι καλεσμένοι της ΑΟΝΜ ήταν ο Σύνδεσμος Νεφροπαθλων Κύπρου με την ομάδα του όπου μεταξύ των δύο ομάδων Ελλάδας-Κύπρου διεξήχθη και φιλικός αγώνας Bowling.

Στα σημαντικότερα των αγώνων ήταν η συμμετοχή του Μαραθωνοδρόμου αθλητή της ΑΟΝΜ Σήφη Τζουγανάκη ο οποίος παρόλο τον τραυματισμό του συμμετείχε στα 100μ. καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, οι τρεις αθλήτριες της ΑΟΝΜ Ξανθή Μπιτζίδου, Ειρήνη Μιχαηλίδη και Ανδριάνα Ντανίλα Μικεδακη οι οποίες συμμετείχαν με εξαιρετική επίδοση στα 100μ. και 200μ., ο νεοεισερχόμενος και πολλά υποσχόμενος αθλητής ρίψεων της ΑΟΝΜ Γεώργιος Σαρογλάκης, ο νεοεισερχόμενος αθλητής της ΑΟΝΜ Δήμος Τριπιλόπουλος που κατέκτησε αρκετές πρωτιές και  αναμένεται να γράψει και αυτός την δική του ιστορία καθώς επίσης και ο αθλητής της ΑΟΝΜ και πρόεδρος του νεοσύστατου Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ΑΤΛΑΝΤΑΣ Χριστόφορος Πολυδώρου ο οποίος αν και τραυματισμένος κατάφερε και πήρε την πρώτη θέση στα 400μ.

Κατά την τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ΦΡΟΥΡΙΟ στη Λάρισα, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων βράβευσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειο για τη στήριξη και τη συνδρομή τους στους Πανελλήνιους Αγώνες, την Ιατρό Νεφρολόγο και αντιπρόεδρο της ΑΟΝΜ κυρία Αθηνά Γόμπου η οποία είναι πάντα δίπλα στην ΑΟΝΜ και στους αθλητές της καθώς επίσης και τον αθλητή Σήφη Τζουγανάκη για τις εξαιρετικές επιδόσεις του και την ενεργή συμμετοχή του στις διοργανώσεις της ΑΟΝΜ. Επίσης, η ΑΟΝΜ βράβευσε την Κυπριακή ομάδα για την συνεχή παρουσία της σε όλους τους Πανελλήνιους Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. Η Κυπριακή ομάδα βράβευσε την πρόεδρο της ΑΟΝΜ κυρία Ρούλα Τσάμη-Αρκά για την προσφορά της στον αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.5.2022

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθων και Μεταμοσχευμενων διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αθηνών και το ΟΑΚΑ μεγάλο αθλητικό event στις 12 Ιουνίου 2022 στο Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ. ΤΟ event περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων .
 
Προς τιμήν των δωρητών οργάνων μας, των ληπτών τους και εκείνων που περιμένουν μια σωτήρια μεταμόσχευση Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους, να πάρουν την απόφαση να γίνουν δότες μυελού των οστών και δωρητές οργάνων και να μοιραστούν την θέληση τους, με την οικογένεια τους.
 

ΖΗΣΕ – ΑΓΑΠΗΣΕ – ΔΩΡΙΣΕ

Δηλώσεις Συμμετοχης

https://www.myrace.gr/event/4516/registrations.html?fbclid=IwAR2tDmr1yVZt4t1oigExp5zIg_Rb5nBO0LMfYC16WKVBMDL5lyZUMLsI42Q

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BOWLING ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΟΝΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΟΑ (OLYMPIANS)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/12/2021 και ώρα 11:00 πμ στο Cosmos Bowling, ο φιλικός αγώνας Bowling μεταξύ των Ομάδων της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (ΑΟΝΜ) και της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ). Μοναδικός σκοπός του αγώνα ήταν η Διάδοση της Υπέρτατης Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διοργάνωση. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Ολυμπιονίκες μας οι οποίοι βρίσκονται πάντα δίπλα στην ΑΟΝΜ.
 

Ναι στη Δωρεά Οργάνων

Ναι στη Μεταμόσχευση

Ναι στη Ζωή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΟΝΜ

ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΟΝΜ

Η Αθλήτική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ενημερώνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 31.3.2021, έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

ΤΑΜΙΑΣ:

ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ:

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Αρκά Δήμητρα

Γόμπου Αθηνά

Φωτοπούλου Χαρίκλεια

Ηλιόπουλος Σταύρος

Κουτσογιάννη Παρασκευή

1. Σπανός Νίκος

2. Κουτσουμπελη Βασιλική

Πολυδώρου Χριστόφορος

Ως προς τα τακτικά νέα μέλη του Δ.Σ., τα 2 αναπληρωματικά και τον εκπρόσωπο των αθλητών αναφέρουμε συνοπτικώς τα εξής:

Η Αθηνά Γόμπου είναι επιφανής νεφρολόγος, Διευθύνουσα Σύμβουλος και επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Ιασώ Θεσσαλίας και εθελόντρια ιατρός των Εθνικών Ομάδων νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων για πολλά χρόνια.

Ο Σταύρος Ηλιόπουλος είναι δραστήριος επιχειρηματίας με πολυετή επιτυχημένη διοικητική παρουσία στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων.

Ο Σπανός Νίκος είναι αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και ζωγράφος

H Κουτσούμπελη Βασιλική είναι μια νέα κοπέλλα, πραγματική και κατ’ ουσία εθελόντρια της διάδοσης της ευγενούς ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμοσχευσης, Τεχνικός Γεωπονος.

Ο Χριστόφορος Πολυδώρου είναι κορυφαίος διακεκριμένος μεταμοσχευμένος αθλητής και ανήκει στο Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ομοσπονδία μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι με την παρούσα αυτή σύνθεσή της είναι η 1η Αθλητική Ομοσπονδία στην Ελλάδα με ποσοστό γυναικών στο Δ.Σ. μεγαλύτερο από το ποσοστό ανδρών, κίνηση που συμβάλλει στην κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΟΝΜ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Συνάντηση της προέδρου της ΑΟΝΜ κας Δήμητρας Αρκά με τον αντιδήμαρχο Μαραθώνα, (επιχειρηματικότητας, πολιτικής προστασίας & πολιτισμού) κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση και της Διευθύντριας του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου κας Ειρήνης Σπανού.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αθλητισμό γενικώς, τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και μαραθωνίου δρόμου, οι οποίοι θα γίνονται από κοινού με την ΑΟΝΜ με σκοπο την διάδοση της ευγενούς Ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης. Συμφωνήθηκε επίσης η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ΑΟΝΜ και του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου του δήμου Μαραθώνα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΡΟΜΕΑ και εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της ΑΟΝΜ κ. Ι.Αρκας και ο υπεύθυνος των αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων της ΑΟΝΜ, πρωταθλητής στίβου, Μαραθωνοδρόμος κλασικού Μαραθωνίου και αθλητής του ΔΡΟΜΕΑ και της ΑΟΝΜ κ. Σήφης Τζουγανάκης.