ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AONM – 3ης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΑΔΑΣ ΖΩΗΣ «ΙΑΣΩΝ 23»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ης Μαραθώνιας Διαδρομής Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23»

Με εξαιρετική επιτυχία που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, η 3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23» με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας προς το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Παλλήνης και σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Όπως κάθε χρόνο το μήνυμα της δράσης αυτής ήταν η διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης.

Η Μαραθώνια Διαδρομής Δάδας Ζωής “ΙΑΣΩΝ 23” είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιάσονα Λαλαούνη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανά του για να σωθούν επτά συνάνθρωποί μας.

Με τη συμμετοχή αθλητών της Ομοσπονδίας μας (αιμοκαθαρόμενων και μεταμοσχευμένων), πλήθος αθλητών και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, αθλητών της ομάδας «Δρομείς Ελπίδας» με την πρόεδρο τους κα Μαρία Ελουίζα Σταβάρα, αθλητών του συλλόγου «Παλλήνιοι Δρομείς» και πολλών ακόμα αθλητών άλλων συλλόγων, του ποδηλάτη Νίκου Μοσχή, της οικογένειας Λαλαούνη και των φίλων του Ιάσονα.

Η Αθλητική μας Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και δρομείς για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους.

Η εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας έγινε με την παράδοση της «Δάδας Ζωής» από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, στον αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., Χριστόφορο Πολυδώρου. Στη συνέχεια, αθλητές της Α.Ο.Ν.Μ. μετέφεραν την «Δάδα Ζωής» μέχρι τη διασταύρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων στο Γέρακα όπου και παραδόθηκε μετά από σύντομη τελετή, ομιλία του Δημάρχου με αρκετό κόσμο, στο Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος στήριξε τη δράση αυτή. Αμέσως μετά ο κ. Ζούτσος παρέδωσε τη δάδα σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι την μετέφεραν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την παρέδωσαν στους Αντιδημάρχους Μαραθώνα, πρωτοστατούντος του Αντιδημάρχου, κ. Κυπαρίσση Βαγγέλη, όπου και τοποθετήθηκε σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αφιερωμένη στην Α.Ο.Ν.Μ. Παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Μαραθώνος, κ. Γιάννης Μπούσουλας, ο αντιδήμαρχος Περάματος, κ. Θεόδωρος Τερζής και ο αντιδήμαρχος Παλλήνης, κ. Δημήτρης Καρράς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κ. Νικόλαο Πέππα, το Δήμο Παλλήνης και το Δήμαρχο, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, τους Αντιδημάρχους του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα, τον κ. Κωνσταντίνο Φλέγκα από τη νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που συμμετείχε στη διαδρομή, την εθελοντική ομάδα «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΜΚΕ» με τον πρόεδρο της, ιατρό κ. Δημήτρη Δαρδαμάνη, και τους εθελοντές ιατρούς, κ. Παναγιώτη Κοτιλέα, κ. Γεώργιο Γεωργιάδη και την κα. Δήμητρα Φλεβοτομά για την ιατρική κάλυψη της δράσης, τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη συμμετοχή του στην εκδήλωσή μας, την Προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας taekwondo Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κα Μαρία Καρπαθάκη, και την πρόεδρο της ομάδας «Δρομείς Ελπίδας» και μαραθωνοδρόμο, κα Μαρία Ελουίζα Σταβάρα.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους Χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής: η εταιρεία Danone Nutricia η οποία μας προσέφερε τα πρωτεϊνικά ροφήματα γιαουρτιού Hipro, η εταιρεία Sesamis Natural Bars η οποία μας προσέφερε τις Μπάρες Σουσαμιού, η Τεχνική Κατασκευαστική Civil Developments η οποία μας προσέφερε τα ενεργειακά gel, τα supermarket Σκλαβενίτης ΑΕ που μας προσέφεραν τα νερά και τις μπανάνες, την εταιρία First Aid Ambulance που μας προσέφερε το ασθενοφόρο, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και, τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμο Παλλήνης και τον Δήμαρχο, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, για τη χορηγία των δύο λεωφορείων τα οποία μετέφεραν τους δρομείς από και προς τον Μαραθώνα.

Ευχαριστούμε επίσης τους ομοσπονδιακούς προπονητές, κ Ευθύμιο Αμερικάνο και Νικόλαο Καράμπαμπα, οι οποίοι ήσαν παρόντες σε όλη τη διαδρομή των 42,190μ. ώστε να επιτευχθεί αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές-μέλη της Α.Ο.Ν.Μ., Κωνσταντίνο Καλό μετά της συζύγου του, Λάμπρο Ντουσαϊτη μετά της συζύγου του, Νικόλαο Χατζηλιά, Εμμανουήλ Μανουλάκη μετά της θυγατέρας του, Στυλιανό Δερμιτζάκη, Αγγελική Παπαδοπούλου, Αγγελική Λαλαούνη, καθώς και όλη την οικογένεια Παντελή και Νατάσας Λαλαούνη οι οποίοι παρευρέθησαν ως εθελοντές σε όλη τη διάρκεια της Μαραθώνιας Διαδρομής.

Επίσης ευχαριστούμε, την Ξανθή Μπιτζίδου, αθλήτρια της Α.Ο.Ν.Μ. και του ΔΡΟΜΕΑ η οποία παρουσίασε την τελετή της Μαραθώνιας Διαδρομής «ΙΑΣΩΝ 23».

Τέλος, ευχαριστούμε τον «έχοντα το γενικό πρόσταγμα» από την Α.Ο.Ν.Μ., πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «ΑΤΛΑΝΤΑΣ» και αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., κ. Χριστόφορο Πολυδώρου, για την άριστη οργάνωση αυτής της όμορφης και ουσιαστικής αθλητικής εκδήλωσης.

Η Α.Ο.Ν.Μ. πιστή τους στόχους και στους σκοπούς της, ένας εξ αυτών η Διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης, θα συνεχίσει αυτήν την Ευγενή προσπάθεια ώστε η χώρα μας να πάψει να βρίσκεται πια στην τελευταία θέση μαζί με την Κύπρο στην Ευρώπη όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις και τους δωρητές οργάνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.7.2023 – 2ο Organ Donation Run

2ο Organ Donation Run

Πραγματοποιηθηκε την Κυριακή 2/7/2023 το 2ο Organ Donation Run με σύνθημα “Ζήσε, αγάπησε ,δώρισε”, που διοργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθων και Μεταμοσχευμενων μαζί με τον Δήμο Αιγάλεω που ήταν και ο μέγας χορηγός του αγώνα.  To Organ Donation Run ήταν αφιερωμένο στην υπέρτατη πράξη της Δωρεάς Οργάνων και έγινε στο πανέμορφο Άλσος του Αιγάλεω γνωστό ως Μπαρουταδικο. Η συμμετοχή στον Αγώνα ήταν δωρεάν!
Την παρουσίαση του Run ανέλαβε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός κα Ζέτα Δούκα με εξαιρετική επιτυχία και ενθουσιασμό η οποία είναι και πρέσβειρα της Δωρεάς Οργάνων και την ευχαριστώ πολύ προσωπικά.
Στον Αγώνα 10χλμ. έλαβαν μέρος πάνω από 600 αθλητές δρομείς μεγάλων αποστάσεων, Παγκοσμιονικες, Ολυμπιονίκες, Σπαρταθλητες, αθλητές της ΕΣΟΑ, αθλητές “Δρομείς ελπίδας” με ένα καρότσι και τον Ξενοφώντα Χολέβα, και δρομείς τής ΑΟΝΜ.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τούς εθελοντές μας οι περισσότεροι των οποίων προέρχονται από τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω “Η Κρητική Αναγέννηση”, για την ευρύτερη υποστήριξή τους στην διοργάνωση του αγώνα και για την συμμετοχή τους για το συμβολικό χρηματικό έπαθλο των 150€ στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα γενικής κατηγορίας ,όπως επίσης ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές κρητικών οργάνων που διασκεδασαν και εμψυχωσαν τους δρομείς.
Ευχαριστούμε τον Νίκο Παντερμάκη για το χρηματικό έπαθλο των 150€ στον πρώτο αθλητή γενικής κατηγορίας. Ευχαριστούμε επίσης το “Κελαρικό” της οικογένειας Κλεισαρχάκη για το χρηματικό έπαθλο των 150€ στην πρώτη αθλήτρια γενικής κατηγορίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες” που δωρισε μια χειροποίητη πάνινη τσάντα με ένα βιβλίο και ένα μπουκάλι λικέρ στους τρεις πρώτους άνδρες γενικής κατάταξης και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατάταξης. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, χορηγό της μπάντας κρουστών
που συνοδευσε τους αθλητές μας με τον ρυθμό της. Ευχαριστούμε την First Aid Ambulance που καλυψε για ακόμα μία φορά με ασθενοφόρο της τον αγώνα. Ευχαριστούμε την ΕΠΟΜΕΑ για την παροχή 2ου ασθενοφόρου και 15-μελή παρουσία και βοήθεια εθελοντών διασωστών.Ευχαριστούμε επίσης τον Σύλλογο “‘Οραμα Ελπίδας” που συνοδεύει πάντα κάθε μας εκδήλωση και δίνει πληροφοριες για την Δωρεά Μυελού των Οστών και έκανε επί τόπου εγγραφές σε αθλητές εθελοντές δότες.
Ευχαριστούμε επίσης τον εξαιρετικό γιατρό και διευθυντή μεταμοσχευσεων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ. Βουγά Βασίλειο για την μακρόχρονη προσφορά του στις μεταμοσχεύσεις και τη στήριξή του στην ομοσπονδία μας. 
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι και στο επανιδείν τον Σεπτέμβριο με τον επόμενο Μαραθώνιο Αγώνα “Life Torch”, Δάδα Ζωης, με την καθιερωμένη μας Mαραθώνια διαδρομή με αντίστροφη φορά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο προς τον Μαραθώνα και κατάθεση της Δάδας στήν προθήκη της στο Μουσειο Μαραθωνίου Δρόμου!
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΘ

Η Αθλητική Oμοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), συμμετείχε στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games) που διεξήχθησαν στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας από 15 έως 21 Απριλίου 2023.

Η Εθνική Ομάδα της Α.Ο.Ν.Μ. απαρτιζόταν από 10 αθλητές και αθλήτριες, με συνοδούς τον ομοσπονδιακό προπονητή στίβου Μιχάλη Χατζαντωνά, την Team Manager Ματίνα Λεγάτου, τον αρχηγό της αποστολής και μέλος του Δ.Σ. της Α.Ο.Ν.Μ. Σταύρο Ηλιόπουλο, και την γιατρό και Αντιπρόεδρο της Α.Ο.Ν.Μ. Αθηνά Γόμπου.

Παρόλο που η εθνική μας αποστολή ήταν πολύ μικρή σε σχέση με άλλα κράτη, όλοι μας οι αθλητές κέρδισαν μετάλλια και κατατάχθηκαν μέχρι και την 6η θέση, ενώ οι επιδόσεις πολλών εξ αυτών υπερέβησαν τους προσωπικούς τους χρόνους, αλλά και τους διεθνείς με τον αθλητή της κολύμβησης, Θεόδωρο Κατσαρό, να πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο.

Στο σύνολο οι χώρες που έλαβαν μέρος ήταν 46 με 1.500 συμμετέχοντες, αθλητές, συνοδούς και οικογένειες δωρητών οργάνων.

Είναι η τρίτη φορά που η Αυστραλία διοργανώνει Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και αυτή η φορά είχε και ένα ιδιαίτερο χρώμα καθώς με το πέρας των αγώνων αυτών τελείωσε οριστικά και η θητεία του επί 8 ετών χαρισματικού προέδρου της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (W.T.G.F.), κ. Κρις Τόμας, πατρίδα του οποίου είναι η Αυστραλία. Τα ηνία της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΜΕταμοσχευμένων πλέον ανήκουν πλέον στην Λιζ Σικ, πρώην Γενική Γραμματέα της Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΜΕταμοσχευμένων.

Για την ομάδα μας, ως Έλληνες, το ταξίδι αυτό είχε και μία διαφορετική χροιά από άλλα παρόμοια ταξίδια καθώς μας δόθηκε η χαρά και η τιμή να περάσουμε το Άγιο Πάσχα μαζί με την ελληνική ομογένεια του Περθ, η οποία μας αγκάλιασε και μας υποδέχθηκε με θέρμη. Ο Επίσκοπος Κυανέων Ελπίδιος μάς προσκάλεσε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου σε μεσημεριανό γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίου μάς τίμησε με την παρουσία του στο τραπέζι των μελών της εθνικής μας αποστολής.

Μέσω του παρόντος δελτίου τύπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συχνή παρουσία και υποστήριξή της την κα Κατερίνα Βήχου από το Προξενείο, η οποία αντικαθιστούσε την πρόξενο κα Γεωργία Καρασιώτου, η οποία απουσίαζε εκείνη την εβδομάδα εκτός Περθ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στον παρακάτω πίνακα αναλύονται όλες οι διακρίσεις των αθλητών μας:

  • Όλες οι διακρίσεις των αθλητών μας σε Αρχείο PDF

“ΤΡΙΑΘΛΟ ΖΩΗΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Μεσολογγίου και το Swimming Club διοργανώνουν στις 30 Απριλίου 2023 στο Μεσολόγγι, στην περιοχή της λιμνοθάλασσας, τρίαθλο με τίτλο “Τρίαθλο Ζωής”, αφιερωμένο στη Δωρεά Οργάνων και στο οποίο λαμβάνουν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ 4.10.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και πέραν πάσης προσδοκίας, διεξήχθη στις 2 Οκτωβρίου 2022, η 2η προγραμματισμένη Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία αντιστρόφου πορείας από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο προς το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου που διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα και ήταν αφιερωμένη στην διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και στη Μεταμόσχευση.

Η μαραθώνια λαμπαδηδρομία έφερε το όνομα “ΙΑΣΩΝ  23” στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, Ιάσονα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανά του, με τα οποία σώθηκαν επτά συνάνθρωποί μας.

Ήταν συγκινητική και αθρόα η συμμετοχή των αθλητών της Ομοσπονδίας μας,   αιμοκαθαρομένων και μεταμοσχευμένων, της οικογένειας Λαλαούνη και των φίλων του Ιάσονα, αλλά και πλήθος άλλων αθλητών, δρομέων μεγάλων αποστάσεων, αθλητών του TihioRace, δρομέων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, του ποδηλάτη Νικόλαου Μοσχή και της Ντενίζ Δημάκη – πρωταθλήτρια Ελλάδος και Olympian τριάθλου. Επίσης, η Αθλητική μας Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητάς.

Η Δάδα της Ομοσπονδίας μας, που ονομάστηκε “ΔΑΔΑ ΖΩΗΣ”, παραδόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κο Δημόπουλο Γεώργιο,  στον αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., κο Πολυδώρου Χριστόφορο, αφού έτρεξε με την Δάδα Ζωής 300 μέτρα. Κατόπιν, αθλητές της Α.Ο.Ν.Μ. μετέφεραν την Δάδα Ζωής μέχρι τη διαστάυρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων στο Γέρακα και από κει και πέρα δρομείς μεγάλων αποστάσεων μετέφεραν τη Δάδα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την παρέδωσαν στους Αντιδημάρχους Μαραθώνα, πρωτοστατούντος του Αντιδημάρχου, κου Κυπαρίσση Βαγγέλη, όπου και τοποθετήθηκε σε  ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αφιερωμένη στην Α.Ο.Ν.Μ.

Ευχαριστούμε θερμώς την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κον Δημόπουλο Γεώργιο, την εκπρόσωπο του Υπουργού Αθλητισμού, κα Ανδρινοπούλου Χριστιάννα, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων και Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, κον Σεϊταρίδη Γεώργιο, τους Αντιδημάρχους του ιστορικού Δήμου του Μαραθώνα, τους Διευθυντές των μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου και του Ευαγγελισμού, κους Βεναρδάκη Σπυρίδωνα και Βουγά Βασίλειο καθώς και όλους τους Χορηγούς μας που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής, TihioRace, Sesamis Natural Bars, Σκλαβενίτης ΑΕ, First Aid Ambulance, Πυθία ΚοινΣεπ, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, και την Τεχνική Κατασκευαστική Civil Developments. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμο Παλλήνης και τον Δήμαρχο, κον Ζούτσο Αθανάσιο, για τη συμπαράστασή του.

Ανακοινώνεται ότι η Α.Ο.Ν.Μ. θα διοργανώνει – κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου – κάθε έτος (θεσμός) Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία αντιστρόφου πορείας  για την διάδοση της Δωρεάς Οργάνων-Ιστών και της Μεταμόσχευσης από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών προς τον Μαραθώνα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AONM – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Η Αθλητική Oμοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), συμμετείχε στους 11ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (European Transplant and Dialysis Championship) που διεξήχθησαν στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας από 21 έως 28 Αυγούστου 2022.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από διεθνείς αγώνες λόγω COVID, η Α.Ο.Ν.Μ. κατέβασε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες την Εθνική της Ομάδα που απαρτιζόταν από 21 αθλητές και αθλήτριες, και συνοδούς τον Ομοσπονδιακό Προπονητή της επιτραπέζιας αντισφαίρσης κον Ευθύμιο Αμερικάνο, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κα Ρούλα Αρκά, την Team Manager κα Ματίνα Λεγάτου και την γιατρό και Αντιπρόεδρο κα Αθηνά Γόμπου, συνοδούς αθλητών καθώς και την αγαπημένη μας ηθοποιό και Πρέσβειρα της Δωρεάς Οργάνων, Μαρία Ναυπλιώτου.

Οι προσπάθειες και οι επιτυχίες των αθλητριών/αθλητών της Ελληνικής Αποστολής έφερε για πρώτη φορά στα χρονικά την χώρα μας στην 5η θέση στην γενική κατάταξη μεταλλίων. Στο σύνολο οι χώρες που έλαβαν μέρος ήταν 25 και οι περισσότερες από αυτές είχαν πολλαπλάσιους συμμετέχοντες.

Στο σύνολο τους τα μετάλλια που κέρδισαν οι αθλητές μας είναι 22 και πιο αναλυτικά:

10 χρυσά, 5 αργυρά και 7 χάλκινα

Δερμιτζάκης Στυλιανός

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Καμαράτος Νικόλαος

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Ελ Λατίφ Μιχαήλ

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Αρκάς Ιωάννης

Μπόουλινγκ μονό

1η 

Αρκάς Ιωάννης

Μπόουλινγκ διπλό

1η 

Δερμιτζάκης Στυλιανός

Μπόουλινγκ διπλό

1η 

Μιχαηλίδη Ειρήνη

100μ

1η 

Σαρογλάκης Γεώργιος

Δισκοβολία

1η 

Ξένος Χρήστος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

1η 

Αρκάς Ιωάννης

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

1η 

Ζαχαριάδου Μαρία

Σφαίρα

Τριπηλόπουλος Δήμος

Ελαστικό μπαλάκι

2η 

Μιχαηλίδη Ειρήνη

200μ

2η 

Καμαράτος Νικόλαος-Ξένος Χρήστος

Μπόουλινγκ διπλό

2η 

Ξένος Χρήστος

Επιτραπέζια αντισφαίριση

2η 

Ανδρεάδης Δημήτριος-Καλός Κωνσταντίνος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

2η 

Κακολύρης Πέτρος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

3η 

Χατζηλιάς Νικόλαος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

3η 

Βαγιακάκου Παρασκευή

Μπόουλινγκ μονό

3η 

Βαγιακάκου Παρασκευή

Επιτραπέζια αντισφαίριση μονό

3η 

Κακολύρης Πέτρος

Ατομικό Πετάνκ

Μπιτζίδου Ξανθή

100μ

3η 

Πολυδώρου Χριστόφορος

400μ

3η 

Ζαχαριάδου Μαρία

Δίσκος

3η 

Πιτροπάκη Μαρίνα

Ελαστικό μπαλάκι

Αναχουρλής Αθανάσιος-Βαγιακάκου Παρασκευή

Μπόουλινγκ μικτό

Μιχαηλίδη Ειρήνη-Βαγιακάκου Παρασκευή

Μπόουλινγκ διπλό

Τριπηλόπουλος Δήμος

200μ

4η 

Δουμουλιάκα Φωτεινή

Μπόουλινγκ μονό

4η 

Ξένος Χρήστος

Μπόουλινγκ μονό

4η 

Τριπηλόπουλος Δήμος

100μ

4η 

Σαρογλάκης Γεώργιος

Σφαιροβολία

4η 

Ζαχαριάδου Μαρία

Ακόντιο

4η 

Πολυδώρου Χριστόφορος

200μ

4η 

Τζουγανάκης Ιωσήφ

Άλμα εις ύψος

4η 

Καλός Κωνσταντίνος-Ανδρεάδης Δημήτριος

Επιτραπέζια αντισφαίριση διπλό

Κακολύρης Πέτρος-Ελ Λατίφ Μιχαήλ

Πετάνκ διπλό

Αναχουρλής Αθανάσιος

Μπόουλινγκ μονό

5η 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η δυναμική παρουσία 7 αθλητριών της Α.Ο.Ν.Μ., συμμετοχή που αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες αποστολές. Μέσα από αυτές τις αθλήτριες, επέλεξαν και βράβευσαν την αιμοκαθαρόμενη αθλήτρια μας, Εύη Βαγιακάκου, ως την καλύτερη αιμοκαθαιρόμενη αθλήτρια των αγώνων η οποία, αν και πρωτοεμφανιζόμενη, κατάφερε να κερδίσει 2 μετάλλια.

Επίσης, αποσπάσαμε τα περισσότερα χειροκροτήματα και τα καλύτερα σχόλια για την υποδειγματική συμπεριφορά των αθλητών μας τόσο όταν αγωνίζονταν αλλά και ως κερκίδα που έκαναν για τους συναθλητές τους.

Κάτι που αξίζει ακόμη να σημειωθεί είναι ότι όλοι οι αθλητές και οι προπονητές ταξιδεύουν στους αγώνες αυτούς με προσωπικά έξοδα και αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιλυθεί από τους αρμόδιους φορείς.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ 21-8-2022

Στις 21 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των πανευρωπαϊκών αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στην Οξφόρδη της Αγγλίας.

Οι αθλητές παρέλασαν στο Sheldonian Theatre με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και με όμορφες εκδηλώσεις.

Ακολούθησε βαρκάδα στον Τάμεση με προορισμό το Radley College.

European Transplant Games Opening Ceremony

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ 20-8-2022

Στις 20 Αυγούστου του 2022 και ώρα 09.30, ανεχώρησε η Εθνική Αποστολή Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων για να συμμετάσχει στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων που θα διεξαχθούν στην Οξφόρδη της Αγγλίας από 21 έως 28 Αυγούστου.

Την Εθνική Αποστολή συνοδεύουν:
Η πρόεδρος της Α.Ο.Ν.Μ., κα Δήμητρα Αρκά
Η αντιπρόεδρος της Α.Ο.Ν.Μ. και ιατρός της Εθνικής Ομάδας, κα Αθηνά Γόμπου
Η Team manager, κα Σταματία Λεγάτου και
Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κος Ευθύμιος Αμερικανός

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας είναι οι κάτωθι:
– Αναχουρλής Αθανάσιος
– Ανδρεάδης Δημήτριος
– Αρκάς Ιωάννης
– Βαγιακάκου Παρασκευή
– Δερμιτζάκης Στυλιανός
– Καλός Κωνσταντίνος
– Ξένος Χρήστος
– Καμαράτος Νικόλαος
– Τζουγανάκης Ιωσήφ
– Μιχαηλίδη Ειρήνη
– Μπιτζίδου Ξανθή
– Πιτροπάκη Μαρίνα
– Μπούσουλα Ασημίνα
– Δουμουλιάκα Φωτεινή
– Σαρογλάκης Γεώργιος
– Καλοκύρης Πέτρος
– Ελ Λατίφ Μιχαήλ
– Χατζηλιάς Νικόλαος
– Πολυδώρου Χριστόφορος
– Ζαχαριάδου Μαρία
– Τριπηλόπουλος Δήμος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-6-2022

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου το μεγάλο αθλητικό event 1st Organ Donation Run 2022, που διοργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων στο ΟΑΚΑ με τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων. Μια διοργάνωση αφιερωμένη αποκλειστικά στην προώθηση της Ιδέας της δωρεάς οργάνων και Ιστών και τη Μεταμόσχευση. Μια υπόθεση στην οποία η χώρα μας υστερεί και συγκαταλέγεται στις τελευταίες θέσεις στο χάρτη των Ευρωπαϊκών Μεταμοσχεύσεων.

Ο ανθρωπισμός, ο αλτρουισμός, το πάθος για την ζωή και η προοπτική της δεύτερης ευκαιρίας μέσω της δωρεάς οργάνων είναι ο δεύτερος πυλώνας των δράσεων της Ομοσπονδίας μας πέραν των ακραιφνώς αθλητικών υποχρεώσεων που αφορούν στον αγωνιστικό αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

Παρά τη σχετική δυσκολία που είχε η μέρα (λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος) η συμμετοχή αθλητών και εθελοντών ήταν αθρόα. Από παντού δήλωσαν συμμετοχή και έδωσαν το παρόν τους για να τρέξουν και να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή Ιδέα!!

Η Αθλητική Ομοσπονδία  Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιάννη Κεχρή, την Μαργαρίτα Βάρσου, και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που στέκονται πάντα αρωγοί σε όλες μας τις δράσεις.

Μεγάλες ευχαριστίες στο TihioRace για την τεράστια βοήθεια και υποστήριξη με την αφιλοκερδή παραχώρηση του χώρου τους στο ΟΑΚΑ (Pavillion TihioRace), ως σημείο έναρξης των αγώνων, την μεγάλη μας Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο κα Μαρία Πολύζου, μια γυναίκα με μεγάλο ακτιβισμό και μεγάλη υποστήριξη σε μάς καθώς επίσης και την ομάδα της, τον κ. Paco Borao, πρόεδρο των Μαραθωνοδρόμων Παγκοσμίως AINS ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία προκειμένου να τρέξει μαζί μας, τις μεγάλες Ελληνίδες πρωταθλήτριες  Κατρίν Ασημακοπούλου και Ντενίζ Δημάκη που συμμετείχαν στον αγώνα, τον κ. Ιωάννη Σταθόπουλο για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης, το μεγάλο Μαραθωνοδρόμο και αθλητή της ΑΟΝΜ για την τεράστια συμμετοχή του στο σχεδιασμό και την διεξαγωγή της εκδήλωσης κ. Σήφη Τζουγανάκη καθώς επίσης και τους χορηγούς μας Supermarket Σκλαβενίτης, εταιρία αθλητικών Saucony, εταιρία Sesamis Μπάρες, εταιρία αθλητικών OutRun, την αλυσίδα καφέ Mikel την εταιρία ιδιωτικών ασθενοφόρων  FirstAid Ambulance και την Μονάδα χρόνιας Αιμοκάθαρσης Τρίγκας Nephros. Ευχαριστούμε επίσης το Ιταλικό εστιατόριο Da Bruno για την προσφορά γεύματος στους εθελοντές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.5.2022

Το Σάββατο 21.5.2022 διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και σε εξαιρετικά αθλητικό κλίμα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου και Petanque Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων 2022. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, στο στάδιο Αλκαζάρ, με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας διά του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού Κωνσταντίνου του Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειου του υπεύθυνου αθλητισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σταύρου Χατζηλάκου και όλων των αθλητικών παραγόντων οι οποίοι κάλυψαν  το κόστος διοργάνωσης των αγώνων, της διαμονής των αθλητών σε ένα εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Λάρισας και της διατροφής τους. Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων τους εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες για τη στήριξη τους. Επίσημοι καλεσμένοι της ΑΟΝΜ ήταν ο Σύνδεσμος Νεφροπαθλων Κύπρου με την ομάδα του όπου μεταξύ των δύο ομάδων Ελλάδας-Κύπρου διεξήχθη και φιλικός αγώνας Bowling.

Στα σημαντικότερα των αγώνων ήταν η συμμετοχή του Μαραθωνοδρόμου αθλητή της ΑΟΝΜ Σήφη Τζουγανάκη ο οποίος παρόλο τον τραυματισμό του συμμετείχε στα 100μ. καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, οι τρεις αθλήτριες της ΑΟΝΜ Ξανθή Μπιτζίδου, Ειρήνη Μιχαηλίδη και Ανδριάνα Ντανίλα Μικεδακη οι οποίες συμμετείχαν με εξαιρετική επίδοση στα 100μ. και 200μ., ο νεοεισερχόμενος και πολλά υποσχόμενος αθλητής ρίψεων της ΑΟΝΜ Γεώργιος Σαρογλάκης, ο νεοεισερχόμενος αθλητής της ΑΟΝΜ Δήμος Τριπιλόπουλος που κατέκτησε αρκετές πρωτιές και  αναμένεται να γράψει και αυτός την δική του ιστορία καθώς επίσης και ο αθλητής της ΑΟΝΜ και πρόεδρος του νεοσύστατου Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ΑΤΛΑΝΤΑΣ Χριστόφορος Πολυδώρου ο οποίος αν και τραυματισμένος κατάφερε και πήρε την πρώτη θέση στα 400μ.

Κατά την τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ΦΡΟΥΡΙΟ στη Λάρισα, η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων βράβευσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειο για τη στήριξη και τη συνδρομή τους στους Πανελλήνιους Αγώνες, την Ιατρό Νεφρολόγο και αντιπρόεδρο της ΑΟΝΜ κυρία Αθηνά Γόμπου η οποία είναι πάντα δίπλα στην ΑΟΝΜ και στους αθλητές της καθώς επίσης και τον αθλητή Σήφη Τζουγανάκη για τις εξαιρετικές επιδόσεις του και την ενεργή συμμετοχή του στις διοργανώσεις της ΑΟΝΜ. Επίσης, η ΑΟΝΜ βράβευσε την Κυπριακή ομάδα για την συνεχή παρουσία της σε όλους τους Πανελλήνιους Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. Η Κυπριακή ομάδα βράβευσε την πρόεδρο της ΑΟΝΜ κυρία Ρούλα Τσάμη-Αρκά για την προσφορά της στον αθλητισμό των Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.