ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AONM – 3ης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΑΔΑΣ ΖΩΗΣ «ΙΑΣΩΝ 23»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ης Μαραθώνιας Διαδρομής Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23»

Με εξαιρετική επιτυχία που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, η 3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23» με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας προς το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Παλλήνης και σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Όπως κάθε χρόνο το μήνυμα της δράσης αυτής ήταν η διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης.

Η Μαραθώνια Διαδρομής Δάδας Ζωής “ΙΑΣΩΝ 23” είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιάσονα Λαλαούνη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανά του για να σωθούν επτά συνάνθρωποί μας.

Με τη συμμετοχή αθλητών της Ομοσπονδίας μας (αιμοκαθαρόμενων και μεταμοσχευμένων), πλήθος αθλητών και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, αθλητών της ομάδας «Δρομείς Ελπίδας» με την πρόεδρο τους κα Μαρία Ελουίζα Σταβάρα, αθλητών του συλλόγου «Παλλήνιοι Δρομείς» και πολλών ακόμα αθλητών άλλων συλλόγων, του ποδηλάτη Νίκου Μοσχή, της οικογένειας Λαλαούνη και των φίλων του Ιάσονα.

Η Αθλητική μας Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και δρομείς για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους.

Η εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας έγινε με την παράδοση της «Δάδας Ζωής» από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, στον αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., Χριστόφορο Πολυδώρου. Στη συνέχεια, αθλητές της Α.Ο.Ν.Μ. μετέφεραν την «Δάδα Ζωής» μέχρι τη διασταύρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων στο Γέρακα όπου και παραδόθηκε μετά από σύντομη τελετή, ομιλία του Δημάρχου με αρκετό κόσμο, στο Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος στήριξε τη δράση αυτή. Αμέσως μετά ο κ. Ζούτσος παρέδωσε τη δάδα σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι την μετέφεραν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την παρέδωσαν στους Αντιδημάρχους Μαραθώνα, πρωτοστατούντος του Αντιδημάρχου, κ. Κυπαρίσση Βαγγέλη, όπου και τοποθετήθηκε σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αφιερωμένη στην Α.Ο.Ν.Μ. Παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Μαραθώνος, κ. Γιάννης Μπούσουλας, ο αντιδήμαρχος Περάματος, κ. Θεόδωρος Τερζής και ο αντιδήμαρχος Παλλήνης, κ. Δημήτρης Καρράς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κ. Νικόλαο Πέππα, το Δήμο Παλλήνης και το Δήμαρχο, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, τους Αντιδημάρχους του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα, τον κ. Κωνσταντίνο Φλέγκα από τη νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που συμμετείχε στη διαδρομή, την εθελοντική ομάδα «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΜΚΕ» με τον πρόεδρο της, ιατρό κ. Δημήτρη Δαρδαμάνη, και τους εθελοντές ιατρούς, κ. Παναγιώτη Κοτιλέα, κ. Γεώργιο Γεωργιάδη και την κα. Δήμητρα Φλεβοτομά για την ιατρική κάλυψη της δράσης, τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη συμμετοχή του στην εκδήλωσή μας, την Προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας taekwondo Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κα Μαρία Καρπαθάκη, και την πρόεδρο της ομάδας «Δρομείς Ελπίδας» και μαραθωνοδρόμο, κα Μαρία Ελουίζα Σταβάρα.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους Χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής: η εταιρεία Danone Nutricia η οποία μας προσέφερε τα πρωτεϊνικά ροφήματα γιαουρτιού Hipro, η εταιρεία Sesamis Natural Bars η οποία μας προσέφερε τις Μπάρες Σουσαμιού, η Τεχνική Κατασκευαστική Civil Developments η οποία μας προσέφερε τα ενεργειακά gel, τα supermarket Σκλαβενίτης ΑΕ που μας προσέφεραν τα νερά και τις μπανάνες, την εταιρία First Aid Ambulance που μας προσέφερε το ασθενοφόρο, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και, τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμο Παλλήνης και τον Δήμαρχο, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, για τη χορηγία των δύο λεωφορείων τα οποία μετέφεραν τους δρομείς από και προς τον Μαραθώνα.

Ευχαριστούμε επίσης τους ομοσπονδιακούς προπονητές, κ Ευθύμιο Αμερικάνο και Νικόλαο Καράμπαμπα, οι οποίοι ήσαν παρόντες σε όλη τη διαδρομή των 42,190μ. ώστε να επιτευχθεί αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές-μέλη της Α.Ο.Ν.Μ., Κωνσταντίνο Καλό μετά της συζύγου του, Λάμπρο Ντουσαϊτη μετά της συζύγου του, Νικόλαο Χατζηλιά, Εμμανουήλ Μανουλάκη μετά της θυγατέρας του, Στυλιανό Δερμιτζάκη, Αγγελική Παπαδοπούλου, Αγγελική Λαλαούνη, καθώς και όλη την οικογένεια Παντελή και Νατάσας Λαλαούνη οι οποίοι παρευρέθησαν ως εθελοντές σε όλη τη διάρκεια της Μαραθώνιας Διαδρομής.

Επίσης ευχαριστούμε, την Ξανθή Μπιτζίδου, αθλήτρια της Α.Ο.Ν.Μ. και του ΔΡΟΜΕΑ η οποία παρουσίασε την τελετή της Μαραθώνιας Διαδρομής «ΙΑΣΩΝ 23».

Τέλος, ευχαριστούμε τον «έχοντα το γενικό πρόσταγμα» από την Α.Ο.Ν.Μ., πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «ΑΤΛΑΝΤΑΣ» και αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., κ. Χριστόφορο Πολυδώρου, για την άριστη οργάνωση αυτής της όμορφης και ουσιαστικής αθλητικής εκδήλωσης.

Η Α.Ο.Ν.Μ. πιστή τους στόχους και στους σκοπούς της, ένας εξ αυτών η Διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης, θα συνεχίσει αυτήν την Ευγενή προσπάθεια ώστε η χώρα μας να πάψει να βρίσκεται πια στην τελευταία θέση μαζί με την Κύπρο στην Ευρώπη όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις και τους δωρητές οργάνων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΑΔΑΣ ΖΩΗΣ A.O.N.M. «ΙΑΣΩΝ 23»

 ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:00 π.μ.

 

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ανακοινώνουν τη 3η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΑΔΑΣ ΖΩΗΣ A.O.N.M. «ΙΑΣΩΝ 23» για τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών, η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 προς τιμήν του αδικοχαμένου Ιάσωνα Λαλαούνη του οποίου η οικογένεια δώρισε όλα του τα όργανα για να σωθούν 7 συνανθρώποι μας.

Η δάδα με την οποία θα τρέξουμε, είναι έμπνευσης και κατασκευής της Α.Ο.Ν.Μ., φέρει το όνομα «Δάδα Ζωής» και θα ξεκινήσει το ταξίδι της από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 8:00 π.μ. για να καταλήξει στις 13:15 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο οποίο θα παραδοθεί για να τοποθετηθεί σε κεντρική αίθουσα και σε ειδική προθήκη της ΑΟΝΜ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια σύντομη τελετή.

Μοναδικός σκοπός της Μαραθώνιας αυτής διαδρομής της Δάδας Ζωής είναι η διάδοση της ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.

Η δράση είναι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive. Τρέξτε με ασφάλεια στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου επιλέγοντας μία από τις 4 διαδρομές:

❶ 40χλμ (με εκκίνηση από Καλλιμάρμαρο Στάδιο)
❷ 30χλμ (με εκκίνηση από Γέρακα),
❸ 20χλμ (με εκκίνηση από Πικέρμι) και
❹ 10χλμ (από Αγ Ανδρέα Νέας Μάκρης).
 
Παροχές στους δρομείς
 
● Μεταφορά με λεωφορεία της διοργάνωσης,
● Ασφάλεια με τη συνοδεία αστυνομίας,
● Συνοδεία ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου,
● Υποστήριξη δρομέων με νερά και ενεργειακά gel,
● Νερό, Μπανάνες, Πρωτεϊνικά ροφήματα στον Τερματισμό,
● Φωτογραφίες σε όλη τη διαδρομή,
● Τεχνικό T-shirt,
● Αναμνηστικό Μετάλλιο.
 
Όσοι από εσάς, επιθυμείτε να γίνετε πρεσβευτές της Δωρεάς Οργάνων και θέλετε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, παρακαλούμαι να συμπληρώσετε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής δρομέα. Να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
ΦΟΡΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

https://forms.gle/MD5SQDTtd7vpkx4e7

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στα τηλέφωνα:

  • 6932766540 (Χριστόφορος Πολυδώρου),
  • 6937013434 (Γιάννης Αρκάς),
  • 6977507275 (Αθανάσιος Αναχουρλής)

ή στα email:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.7.2023 – 2ο Organ Donation Run

2ο Organ Donation Run

Πραγματοποιηθηκε την Κυριακή 2/7/2023 το 2ο Organ Donation Run με σύνθημα “Ζήσε, αγάπησε ,δώρισε”, που διοργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθων και Μεταμοσχευμενων μαζί με τον Δήμο Αιγάλεω που ήταν και ο μέγας χορηγός του αγώνα.  To Organ Donation Run ήταν αφιερωμένο στην υπέρτατη πράξη της Δωρεάς Οργάνων και έγινε στο πανέμορφο Άλσος του Αιγάλεω γνωστό ως Μπαρουταδικο. Η συμμετοχή στον Αγώνα ήταν δωρεάν!
Την παρουσίαση του Run ανέλαβε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός κα Ζέτα Δούκα με εξαιρετική επιτυχία και ενθουσιασμό η οποία είναι και πρέσβειρα της Δωρεάς Οργάνων και την ευχαριστώ πολύ προσωπικά.
Στον Αγώνα 10χλμ. έλαβαν μέρος πάνω από 600 αθλητές δρομείς μεγάλων αποστάσεων, Παγκοσμιονικες, Ολυμπιονίκες, Σπαρταθλητες, αθλητές της ΕΣΟΑ, αθλητές “Δρομείς ελπίδας” με ένα καρότσι και τον Ξενοφώντα Χολέβα, και δρομείς τής ΑΟΝΜ.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τούς εθελοντές μας οι περισσότεροι των οποίων προέρχονται από τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω “Η Κρητική Αναγέννηση”, για την ευρύτερη υποστήριξή τους στην διοργάνωση του αγώνα και για την συμμετοχή τους για το συμβολικό χρηματικό έπαθλο των 150€ στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα γενικής κατηγορίας ,όπως επίσης ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές κρητικών οργάνων που διασκεδασαν και εμψυχωσαν τους δρομείς.
Ευχαριστούμε τον Νίκο Παντερμάκη για το χρηματικό έπαθλο των 150€ στον πρώτο αθλητή γενικής κατηγορίας. Ευχαριστούμε επίσης το “Κελαρικό” της οικογένειας Κλεισαρχάκη για το χρηματικό έπαθλο των 150€ στην πρώτη αθλήτρια γενικής κατηγορίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες” που δωρισε μια χειροποίητη πάνινη τσάντα με ένα βιβλίο και ένα μπουκάλι λικέρ στους τρεις πρώτους άνδρες γενικής κατάταξης και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατάταξης. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, χορηγό της μπάντας κρουστών
που συνοδευσε τους αθλητές μας με τον ρυθμό της. Ευχαριστούμε την First Aid Ambulance που καλυψε για ακόμα μία φορά με ασθενοφόρο της τον αγώνα. Ευχαριστούμε την ΕΠΟΜΕΑ για την παροχή 2ου ασθενοφόρου και 15-μελή παρουσία και βοήθεια εθελοντών διασωστών.Ευχαριστούμε επίσης τον Σύλλογο “‘Οραμα Ελπίδας” που συνοδεύει πάντα κάθε μας εκδήλωση και δίνει πληροφοριες για την Δωρεά Μυελού των Οστών και έκανε επί τόπου εγγραφές σε αθλητές εθελοντές δότες.
Ευχαριστούμε επίσης τον εξαιρετικό γιατρό και διευθυντή μεταμοσχευσεων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ. Βουγά Βασίλειο για την μακρόχρονη προσφορά του στις μεταμοσχεύσεις και τη στήριξή του στην ομοσπονδία μας. 
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι και στο επανιδείν τον Σεπτέμβριο με τον επόμενο Μαραθώνιο Αγώνα “Life Torch”, Δάδα Ζωης, με την καθιερωμένη μας Mαραθώνια διαδρομή με αντίστροφη φορά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο προς τον Μαραθώνα και κατάθεση της Δάδας στήν προθήκη της στο Μουσειο Μαραθωνίου Δρόμου!
 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2ου ORGAN DONATION RUN, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Ο αγώνας θα έχει εκκίνηση και τερματισμό μέσα στο στάδιο ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Η κεντρική του είσοδος είναι από την οδό Σουλίου, αλλά μπορείτε να έρθετε και μέσα από το άλσος του μπαρουτάδικου.

Σημαντικό να γνωρίζετε είναι, ότι περιμετρικά του μπαρουτάδικου όπου θα εξελιχθεί ο αγώνας των 10 χλμ, θα είναι από νωρίς κλειστός από την αστυνομία. Όσοι έρθετε με αυτοκίνητο, καλό είναι να το παρκάρετε λίγο πιο απομακρυσμένα. όσοι έρθετε με το μετρό, οι στάσεις ΑΙΓΑΛΕΩ & ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ έχουν απόσταση από το στάδιο, περίπου 800 μέτρα.

Η ώρα προσέλευσης των δρομέων θα πρέπει να είναι στις 07:00 – 07:15 το αργότερο, ώστε να έχετε χρόνο στην διάθεση σας να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στην φύλαξη, να παραλάβετε όσοι δεν θα το έχετε ήδη κάνει, την συμμετοχή σας και να κάνετε το ζέσταμα σας.

Η παραλαβή των BIΒ συμμετοχής σας θα γίνεται στο στάδιο ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, από την Παρασκευή εώς και την ημέρα του αγώνα. Πιο αναλυτικά οι ώρες ανά ημέρα:                                                                        

  • Παρασκευή : 16:00 – 21:00 μ.μ                                                                                                        
  • Σάββατο : 11:00 – 15:00 π.μ                                                                                                                                    
  • Κυριακή : 07:00 π.μ                                                                                                       

Καλό θα είναι να έχετε παραλάβει τις συμμετοχές σας τις προηγούμενες ημέρες. Η εκκίνηση θα δωθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Ο αγώνας θα έχει εκκίνηση και τερματισμό μέσα από το στάδιο και θα έχει διάφορες εναλλαγές τεραίν. Ταρτάν, χώμα, άσφαλτο. Σας επισυνάπτουμε και την διαδρομή. Ξεκινάμε από το στάδιο για 120 μέτρα και έπειτα βγαίνουμε από την ράμπα του σταδίου στην οδό Πλαπούτα για 150 μέτρα περίπου. Στρίβουμε δεξιά στην οδό Δαρδανελίων και στα 300-350 μέτρα εισερχόμαστε στο άλσος του μπαρουτάδικου, από την πύλη του ΟΑΕΔ. Μέσα στο άλσος θα υπάρχει σηματοδότηση της διαδρομής καθώς και δείκτες σε καίρια σημεία. Στα 2 χιλιόμετρα που γράψει το ρολόι σας, θα έχετε βγεί από την πύλη της πλευράς που ρίσκεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κάνοντας αριστερά στην Αγίου Σπυρίδωνος. Κάνουμε μίαμιση περίπου  στροφή περιμετρικά του μπαρουτάδικου η οποία είναι  6 χλμ και ενώ βρισκόμαστε στην οδό Σουλίου στο 8ο χλμ, εισερχόμαστε από την πύλη μέσα στο άλσος κατευθυνόμενοι αριστερά. Βγαίνουμε από την πύλη του ΟΑΕΔ στην Δαρδανελίων και κατευθυνόμαστε για την είσοδο του σταδίου, όπου θα κινηθούμε δεξιά για τα τελευταία 200 μέτρα. Σε όλη την διαδρομή από την εκκίνηση θα υπάρχει εθελοντής με μηχανή που θα οδηγεί τους πρώτους της κούρσας.

Σταθμοί υδροδοσίας θα υπάρχουν στα : 2.100 , 3.600 , 5.500 , 7.000 και τέλος στον τερματισμό.                                                                                                                                                       

Οι δρόμοι που θα εξελιχθεί ο αγώνας θα είναι κλειστοί από την αστυνομία και τους εθελοντές μας για 2 ώρες. Όσοι δρομείς δεν έχουν τερματίσει μέσα σε αυτό το διάστημα, καλό είναι να συνεχίσουν στα μεγάλα πεζοδρόμια και στον ποδηλατόδρομο.

Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση την οποία επιμελείται η ομάδα του Νίκου Πολιά και αμέσως μετά τον τερματισμό σας, θα λάβετε sms με τον τελικό σας χρόνο. Η Μαριάννα και ο Γιάννης από το Foto-Trexoume θα αποθανατίσουν τις στιγμές σας. Η ομάδα κρουστών του Δημήτρη Τσάρνου θα σας δίνουν τον ρυθμό και τo drone και οι κάμερες του Δημήτρη Παππά θα μας χαρίσουν ευχάριστες εικόνες και αναμνήσεις.

Κοντά μας θα βρίσκεται ο σύλλογος Όραμα Ελπίδα, ενημερώνοντας  και παίρνοντας δείγματα από όσους το επιθυμούν.

Με την ευχή να είναι αυτοί οι μοναδικοί αγώνες που δίνουμε για την Ζωή, ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά και να συντρέξουμε για την Δωρεά Οργάνων.

 

ΖΗΣΕ – ΑΓΑΠΗΣΕ – ΔΩΡΙΣΕ 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟΝΜ 4.10.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και πέραν πάσης προσδοκίας, διεξήχθη στις 2 Οκτωβρίου 2022, η 2η προγραμματισμένη Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία αντιστρόφου πορείας από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο προς το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου που διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα και ήταν αφιερωμένη στην διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και στη Μεταμόσχευση.

Η μαραθώνια λαμπαδηδρομία έφερε το όνομα “ΙΑΣΩΝ  23” στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, Ιάσονα Λαλαούνη, του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανά του, με τα οποία σώθηκαν επτά συνάνθρωποί μας.

Ήταν συγκινητική και αθρόα η συμμετοχή των αθλητών της Ομοσπονδίας μας,   αιμοκαθαρομένων και μεταμοσχευμένων, της οικογένειας Λαλαούνη και των φίλων του Ιάσονα, αλλά και πλήθος άλλων αθλητών, δρομέων μεγάλων αποστάσεων, αθλητών του TihioRace, δρομέων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, του ποδηλάτη Νικόλαου Μοσχή και της Ντενίζ Δημάκη – πρωταθλήτρια Ελλάδος και Olympian τριάθλου. Επίσης, η Αθλητική μας Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητάς.

Η Δάδα της Ομοσπονδίας μας, που ονομάστηκε “ΔΑΔΑ ΖΩΗΣ”, παραδόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κο Δημόπουλο Γεώργιο,  στον αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., κο Πολυδώρου Χριστόφορο, αφού έτρεξε με την Δάδα Ζωής 300 μέτρα. Κατόπιν, αθλητές της Α.Ο.Ν.Μ. μετέφεραν την Δάδα Ζωής μέχρι τη διαστάυρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων στο Γέρακα και από κει και πέρα δρομείς μεγάλων αποστάσεων μετέφεραν τη Δάδα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την παρέδωσαν στους Αντιδημάρχους Μαραθώνα, πρωτοστατούντος του Αντιδημάρχου, κου Κυπαρίσση Βαγγέλη, όπου και τοποθετήθηκε σε  ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αφιερωμένη στην Α.Ο.Ν.Μ.

Ευχαριστούμε θερμώς την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κον Δημόπουλο Γεώργιο, την εκπρόσωπο του Υπουργού Αθλητισμού, κα Ανδρινοπούλου Χριστιάννα, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων και Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, κον Σεϊταρίδη Γεώργιο, τους Αντιδημάρχους του ιστορικού Δήμου του Μαραθώνα, τους Διευθυντές των μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου και του Ευαγγελισμού, κους Βεναρδάκη Σπυρίδωνα και Βουγά Βασίλειο καθώς και όλους τους Χορηγούς μας που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής, TihioRace, Sesamis Natural Bars, Σκλαβενίτης ΑΕ, First Aid Ambulance, Πυθία ΚοινΣεπ, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, και την Τεχνική Κατασκευαστική Civil Developments. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμο Παλλήνης και τον Δήμαρχο, κον Ζούτσο Αθανάσιο, για τη συμπαράστασή του.

Ανακοινώνεται ότι η Α.Ο.Ν.Μ. θα διοργανώνει – κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου – κάθε έτος (θεσμός) Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία αντιστρόφου πορείας  για την διάδοση της Δωρεάς Οργάνων-Ιστών και της Μεταμόσχευσης από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών προς τον Μαραθώνα.

 

2η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ A.O.N.M. «ΙΑΣΩΝ 23»

 ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:00

 

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ανακοινώνουν τη 2η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΟΝΜ “ΙΑΣΩΝ 23” η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 2 Οκτωβρίουτου 2022 προς τιμήν του αδικοχαμένου Ιάσωνα Λαλαούνη του οποίου η οικογένεια δώρισε όλα του τα όργανα για να σωθούν 7 συνανθρώποι μας.

Η δάδα της Λαμπαδηδρομίας εμπνεύσεως και κατασκευής της Α.Ο.Ν.Μ. με το όνομα «Δάδα Ζωής» θα ξεκινήσει το ταξίδι της από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 8:00 π.μ. για να καταλήξει στις 13:00 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο οποίο θα παραδοθεί και θα τοποθετηθεί σε κεντρική αίθουσα σε ειδική προθήκη της ΑΟΝΜ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια σύντομη τελετή.

Μοναδικός σκοπός της Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και η Μεταμόσχευση.

Η φόρμα εγγραφής βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο.
 

ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ORGAN DONATION RUN

Η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων διοργανώνει την 12η Ιουνίου 2022 αγώνα δρόμου στο Ο.Α.Κ.Α. με τίτλο “Organ Donation Run” και χρειάζεται εθελοντές. Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην δράση μας αυτή, να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα και/ή να την κοινοποιήσουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://forms.gle/GT4FkFbqkUiK6p7B7

Με την συνεισφορά σας αυτή, βοηθάτε να διαδοθεί το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων και της Μεταμόσχευσης. Θα είναι χαρά και τιμή μας να γίνετε μέλος της ομάδας μας!

1η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΑ “ΙΑΣΩΝ 23” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και πέραν πάσης προσδοκίας, διεξήχθη στις 10 Ιουλίου 2021, η προγραμματισμένη λαμπαδηδρομία που συνδιοργανώθηκε απο την Ομοσπονδία μας (Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων), την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Μαραθώνα με αφετηρία το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών και σημείο τερματισμού το Κέντρο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα και ήταν αφιερωμένη στην Ευγενή Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων.
 
Η λαμπαδηδρομία έφερε το όνομα “ΙΑΣΩΝ  23” στην μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων, Ιάσονα Λαλαούνη , του οποίου η οικογένεια δώρησε τα όργανά του, με τα οποια σώθηκαν επτά άτομα που τα είχαν ανάγκη.
 
Ήταν συγκινητική η αθρόα συμμετοχή των αθλητών της Ομοσπονδίας μας, μεσούντος του καλοκαιριού,  αιμοκαθαρομένων και μεταμοσχευμένων, της οικογένειας Λαλαούνη και των φίλων του Ιάσονα, αλλα και πλήθος άλλων Αθλητών, Μαραθωνοδρόμων, Δρομέων μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονικών, αθλητών του “Τείχιο Race”, δρομέων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, Αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων, της Μαρίας Πολύζου, κατόχου Πανελληνίου ρεκόρ στον αυθεντικό Μαραθώνιο, της Ντενίζ Δημάκη, Olympian τριάθλου, του Μιχάλη Καλομοίρη, Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου στο Ρίο το 2016, της Φανής Ψαθά, Ολυμπιονίκη πάλης, της Μαρίας Καρπαθάκη, Παγκοσμιονίκη του Tae kwo do, του Γιώργου Πάνου, Σπαρταθλητή, του Μανώλη Ψαραδάκη που έτρεξε για το γεγονός αυτό στην Δανία και πλειάδας άλλων αθλητών.
 
Η Δάδα της Ομοσπονδίας μας, που ονομάστηκε “ΔΑΔΑ ΖΩΗΣ”, έφτασε στον Μαραθώνα και παραδόθηκε στον Δήμαρχο του Μαραθώνα κο Στέργιο Τσίρκα, όπου θα τοποθετηθεί και θα παραμείνει προς μόνιμη έκθεση  σε ειδική προθήκη της Ομοσπονδίας μας και των αθλητών της.
 
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κο Γ. Πατούλη για την δεδομένη ευαισθησία του και την βοήθειά του στην Ομοσπονδία μας, ολο το επιτελείο της Περιφέρειας που ασχολήθηκε με το γεγονός, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κο Γ. Δημόπουλο και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Βουλευτή και εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κο Βασ. Οικονόμου, τον Δήμο Μαραθώνα, και την διεύθυνση του Κέντρου Προώθησης Μαραθωνίου Δρόμου, τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Μ. (Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων) και καθηγητή Χειρουργικής του ΕΚΠΑ κο Παπαθεοδωρίδη, τις κυρίες Τάνια Γιάννη και Γωγώ Βλάμη απο τον σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” καθώς και ολους τους Χορηγούς μας που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής, TihioRace, WeFit, Sesamis Natural Bars, Capital Market, Σκλαβενίτης ΑΕ και First Aid Ambulance.
 
Ειμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε οτι η εν λόγω Λαμπαδηδρομία  για την διάδοση της Δωρεάς Οργάνων θα οργανώνεται σε ετήσια βάση απο την Ομοσπονδία μας στην αντίστροφη πορεία της απο το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών προς τον Μαραθώνα.
 

1η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ A.O.N.M. «ΙΑΣΩΝ 23»

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 06:00

 

Για πρώτη φορά μία ιδέα γιγαντώνεται και βρίσκει συμμάχους τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και την ευγενική υποστήριξη και αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Μία λαμπαδηδρομία για την Ζωή.

Γίνε αιμοδότης, γίνε δότης μυελού των οστών, γίνε δωρητής οργάνων.

ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ

Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων

ΔΡΑΣΗ «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΟΝΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΉ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΙΔΕΑΣ ΤΉΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Σήμερα Σάββατο 12-6 η Ομοσπονδία μας ΑΟΝΜ και η Περιφέρεια Αττικής, συνδιοργάνωσε με την Π.Ε. Βορείου Τομέα Περίπατο Υγείας στο Άλσος Συγγρού.
Μεταφέραμε το μήνυμα Ζωής και προαγωγής της υπέρτατης Ιδέας τής Δωρεας οργάνων και της Μεταμοσχευσης. Οι “πρωταθλητές της ζωής” τής Ομοσπονδίας μας μαζί με απλό κόσμο περπάτησαν στο μαγευτικό περιβάλλον του κτήματος Συγγρού προωθώντας αυτό το μήνυμα. Τεράστιο παράδειγμα η οικογένεια του πρόσφατα αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη, που δώρισαν όλα τα όργανα του σώματος του παιδιού τους για να σωθούν πάσχοντες συνάνθρωποι μας, και πού οι ίδιοι εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην δράση αυτή.
Πριν ξεκινήσει η δράση τιμήθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη κα Λουκία Κεφαλογιάννη για αυτή την τεράστια προσφορά τους στην κοινωνία.
Επίσης η αντιπεριφερειάρχης απένειμε μετάλλια σέ δύο αθλητές τής ΑΟΝΜ , στον Σήφη Τζουγανάκη και στην Μαρία Ζαχαριάδου για την τρίτη θέση που πήραν στην δράση 5K Anyway που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταμοσχευμενων αθλητών. Η ΑΟΝΜ τίμησε με μετάλλιο την κα Κεφαλογιάννη για την ευαισθησία και την έμπρακτη συμπαράσταση στην ΑΟΝΜ
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που είναι πρωτοπόρος σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ευζωια και γενικά την υγεία. Θερμά ευχαριστήρια επίσης στην Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη για την εξαιρετική διοργάνωση και προσβλέπουμε και σε επόμενες σχετικές δράσεις, όπως συνυποσχεθηκαμε. Ευχαριστίες στην διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και τον εκπρόσωπο του αντιπροεδρο Αλέξανδρο Κόκκαλη, στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, στον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Στέφανο Τσιπουρακης και στην ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη σέ θέματα άθλησης Χριστίνας Γαλανοπούλου. Επίσης πολλές ευχαριστίες στην εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε για την ευγενική χορηγία αναψυκτικών και νερών.