ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AONM – 3ης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΑΔΑΣ ΖΩΗΣ «ΙΑΣΩΝ 23»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ης Μαραθώνιας Διαδρομής Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23»

Με εξαιρετική επιτυχία που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, η 3η Μαραθώνια Διαδρομή Δάδας Ζωής «ΙΑΣΩΝ 23» με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας προς το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Παλλήνης και σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Όπως κάθε χρόνο το μήνυμα της δράσης αυτής ήταν η διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης.

Η Μαραθώνια Διαδρομής Δάδας Ζωής “ΙΑΣΩΝ 23” είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιάσονα Λαλαούνη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και του οποίου η οικογένεια δώρισε τα όργανά του για να σωθούν επτά συνάνθρωποί μας.

Με τη συμμετοχή αθλητών της Ομοσπονδίας μας (αιμοκαθαρόμενων και μεταμοσχευμένων), πλήθος αθλητών και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, αθλητών της ομάδας «Δρομείς Ελπίδας» με την πρόεδρο τους κα Μαρία Ελουίζα Σταβάρα, αθλητών του συλλόγου «Παλλήνιοι Δρομείς» και πολλών ακόμα αθλητών άλλων συλλόγων, του ποδηλάτη Νίκου Μοσχή, της οικογένειας Λαλαούνη και των φίλων του Ιάσονα.

Η Αθλητική μας Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και δρομείς για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους.

Η εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας έγινε με την παράδοση της «Δάδας Ζωής» από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, στον αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., Χριστόφορο Πολυδώρου. Στη συνέχεια, αθλητές της Α.Ο.Ν.Μ. μετέφεραν την «Δάδα Ζωής» μέχρι τη διασταύρωση της Λ. Μαραθώνος με τη Λ. Σπάτων στο Γέρακα όπου και παραδόθηκε μετά από σύντομη τελετή, ομιλία του Δημάρχου με αρκετό κόσμο, στο Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος στήριξε τη δράση αυτή. Αμέσως μετά ο κ. Ζούτσος παρέδωσε τη δάδα σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων οι οποίοι την μετέφεραν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την παρέδωσαν στους Αντιδημάρχους Μαραθώνα, πρωτοστατούντος του Αντιδημάρχου, κ. Κυπαρίσση Βαγγέλη, όπου και τοποθετήθηκε σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αφιερωμένη στην Α.Ο.Ν.Μ. Παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Μαραθώνος, κ. Γιάννης Μπούσουλας, ο αντιδήμαρχος Περάματος, κ. Θεόδωρος Τερζής και ο αντιδήμαρχος Παλλήνης, κ. Δημήτρης Καρράς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κ. Νικόλαο Πέππα, το Δήμο Παλλήνης και το Δήμαρχο, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, τους Αντιδημάρχους του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα, τον κ. Κωνσταντίνο Φλέγκα από τη νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που συμμετείχε στη διαδρομή, την εθελοντική ομάδα «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΜΚΕ» με τον πρόεδρο της, ιατρό κ. Δημήτρη Δαρδαμάνη, και τους εθελοντές ιατρούς, κ. Παναγιώτη Κοτιλέα, κ. Γεώργιο Γεωργιάδη και την κα. Δήμητρα Φλεβοτομά για την ιατρική κάλυψη της δράσης, τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για τη συμμετοχή του στην εκδήλωσή μας, την Προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας taekwondo Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κα Μαρία Καρπαθάκη, και την πρόεδρο της ομάδας «Δρομείς Ελπίδας» και μαραθωνοδρόμο, κα Μαρία Ελουίζα Σταβάρα.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους Χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής: η εταιρεία Danone Nutricia η οποία μας προσέφερε τα πρωτεϊνικά ροφήματα γιαουρτιού Hipro, η εταιρεία Sesamis Natural Bars η οποία μας προσέφερε τις Μπάρες Σουσαμιού, η Τεχνική Κατασκευαστική Civil Developments η οποία μας προσέφερε τα ενεργειακά gel, τα supermarket Σκλαβενίτης ΑΕ που μας προσέφεραν τα νερά και τις μπανάνες, την εταιρία First Aid Ambulance που μας προσέφερε το ασθενοφόρο, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και, τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμο Παλλήνης και τον Δήμαρχο, κ. Αθανάσιο Ζούτσο, για τη χορηγία των δύο λεωφορείων τα οποία μετέφεραν τους δρομείς από και προς τον Μαραθώνα.

Ευχαριστούμε επίσης τους ομοσπονδιακούς προπονητές, κ Ευθύμιο Αμερικάνο και Νικόλαο Καράμπαμπα, οι οποίοι ήσαν παρόντες σε όλη τη διαδρομή των 42,190μ. ώστε να επιτευχθεί αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές-μέλη της Α.Ο.Ν.Μ., Κωνσταντίνο Καλό μετά της συζύγου του, Λάμπρο Ντουσαϊτη μετά της συζύγου του, Νικόλαο Χατζηλιά, Εμμανουήλ Μανουλάκη μετά της θυγατέρας του, Στυλιανό Δερμιτζάκη, Αγγελική Παπαδοπούλου, Αγγελική Λαλαούνη, καθώς και όλη την οικογένεια Παντελή και Νατάσας Λαλαούνη οι οποίοι παρευρέθησαν ως εθελοντές σε όλη τη διάρκεια της Μαραθώνιας Διαδρομής.

Επίσης ευχαριστούμε, την Ξανθή Μπιτζίδου, αθλήτρια της Α.Ο.Ν.Μ. και του ΔΡΟΜΕΑ η οποία παρουσίασε την τελετή της Μαραθώνιας Διαδρομής «ΙΑΣΩΝ 23».

Τέλος, ευχαριστούμε τον «έχοντα το γενικό πρόσταγμα» από την Α.Ο.Ν.Μ., πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «ΑΤΛΑΝΤΑΣ» και αθλητή της Α.Ο.Ν.Μ., κ. Χριστόφορο Πολυδώρου, για την άριστη οργάνωση αυτής της όμορφης και ουσιαστικής αθλητικής εκδήλωσης.

Η Α.Ο.Ν.Μ. πιστή τους στόχους και στους σκοπούς της, ένας εξ αυτών η Διάδοση της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και της Μεταμόσχευσης, θα συνεχίσει αυτήν την Ευγενή προσπάθεια ώστε η χώρα μας να πάψει να βρίσκεται πια στην τελευταία θέση μαζί με την Κύπρο στην Ευρώπη όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις και τους δωρητές οργάνων.